Na Zaklínači 4 nyní pracuje téměř polovina společnosti CD Projekt Red
i Zdroj: CD Projekt Red
Novinka Na Zaklínači 4 nyní pracuje téměř polovina společnosti CD Projekt Red

Na Zaklínači 4 nyní pracuje téměř polovina společnosti CD Projekt Red

Richard Šimáček

Richard Šimáček

29. 11. 2023 10:00

Téměř polovina studia CD Projekt Red nyní pracuje na Zaklínači 4 s kódovým označením Polaris. Díky tomu na pokračování zaklínače pracuje cca 260 lidí.

Reklama

Potvrzení přišlo během poslední zprávy o příjmech společnosti CD Projekt Red, podle níž k 31. říjnu 2023 pracovalo na očekávaném pokračování téměř 330 vývojářů, tedy necelých 50 % všech vývojářů. Generální ředitel společnosti CD Projekt Adam Kiciński rovněž potvrdil, že společnost očekává, že do poloviny roku 2024 bude na Polarisu pracovat více než 400 vývojářů.

K 31. červenci 2023 se tým Polaris rozrostl na 260 členů, což je více než třetina celého týmu CD Projekt Red, ale po vydání hry Phantom Liberty se vývoj na hře zrychluje.

Ve zprávě je také více než 25 % vývojářů uvedeno jako “v přechodu”, protože přecházejí od Phantom Liberty, a CD Projekt Red již dříve uvedl, že mnoho z těchto členů týmu se připojí k Polarisu vedle pokračování Cyberpunku 2077 s kódovým označením Orion a dalších projektů. Co se týče fáze vývoje, společnost CD Projekt Red od května 2022, kdy potvrdila, že Polaris vstoupil do předprodukce.

Posílení vývoje samozřejmě neznamená, že další hra ze světa Zaklínače je hned za rohem. Generální ředitel CD Projekt Red Adam Kiciński v říjnu 2022 uvedl, že Polaris je stále vzdálen minimálně tři roky, protože vedle tvorby zcela nové hry musí studio vyvinout také novou technologii v rámci Unreal Enginu 5.

Polaris však byl oznámen teprve v březnu 2022, takže tři roky by mohly být ještě skromný odhad. Obchodní ředitel Michał Nowakowski tehdy také uvedl, že vytvoření nové hry spolu s novou technologií, jak to CD Projekt Red dělá s Polarisem, obvykle trvá čtyři nebo pět let, i když tentokrát to tak nutně být nemusí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama