Naše dojmy ze závodů Japanese Drift Master
i Zdroj: Gaming Factory
Japanese Drift Master Novinka Naše dojmy ze závodů Japanese Drift Master

Naše dojmy ze závodů Japanese Drift Master

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 10. 2023 10:00

Měli jsme možnost si předčasně vyzkoušet demoverzi závodního titulu Japanese Drift Master od polského vývojářského týmu Gaming Factory. Jak prozatím hodnotíme grafickou a audiovizuální stránku nebo hratelnost? Dokáže hra konkurovat velkým AAA titulům?

Reklama

Představení hry Japanese Drift Master, které proběhlo v dubnu letošního roku, hráči přijali velmi pozitivně. Ať už informace, tak gameplay vypadaly velmi dobře, bohužel ale stále nemáme konkrétní datum vydání. To je ale nyní úplně jedno, k dispozici je totiž demoverze, kterou jsme si mohli vyzkoušet s předstihem. Tady jsou naše dojmy a galerie screenshotů. Vy si mimochodem demo budete moct nainstalovat již od 9. října.

Úvod

Hned na úvod vás hra upozorní, že podporuje jak volanty, tak Xbox ovladače, což je samozřejmě skvělá zpráva. Osobně si nedokážu moc představit hrát takový titul hodiny na klávesnici s myší. Po té se dostanete do hlavního menu, které vás dokáže bez dlouhých loading obrazů prakticky ihned hodit do hry. Zde odstartuje menší tutoriál, díky kterému zjišťujeme, že hra nabídne spousty druhů kamer. Nechybí ani ta přímo za volantem.

Grafika a audiovizuál

  • Grafika: Od grafiky jsme příliš nečekali, což se také potvrdilo. Nejde vyloženě o špatnou grafickou stránku, nicméně odpovídá spíše béčkovým hrám, především kvůli ostrosti. Naopak se mi líbí nasvícení a detaily kolem silnic, jako poházené listí apod. Nutno však dodat, nejde o finální produkt, jak sami autoři hry upozorňují, spousty se toho do vydání může změnit.
  • Audio: Během řízení nám hrají skvělé skladby, ke kterým nemám co dodat. Líbí se mi i zvuk motoru a dalších efektů kolem. Jak tvůrci tvrdí, zvuky motorů nahrávali speciální technologií, díky které znějí opravdu dobře a realisticky.

Hratelnost

Příliš závodních her během roku nevychází, a když, jde o známé herní série od kterých víme dopředu co asi tak čekat. V tomto případě se jedná o novinku, která mohla jen překvapit. Japanese Drift Master se ale předvedlo velmi dobře, nejde vyloženě o čistou arkádu. Díky nastavení se vůz dokáže chovat realističtěji a řízení v úzkých uličkách je ihned zábavnější. Stejně tak driftování v zatáčkách, za které získáváme XP (neboli PTS). Co mě trošku zklamalo, je nulová destrukce vozu. Ať už to vybouráte v jakékoliv rychlosti, vozidlu se nic nestane a bez škrábance jedete dál.

Co se týče demoverze, vyzkoušeli jsme ji na sestavě RTX 3070Ti, Intel Core i7-12700H a 32GB RAM. Při nastavení na ultra už nebyla tak plynulá, jak bychom si v případě takové hry představovali. Snad to do finále zlepší.

Naše dojmy ze závodů Japanese Drift Master
i Zdroj: Gaming Factory

Základní informace o hře

  • Těšit se můžeme na dynamické změny počasí
  • Nechybí cyklus den/noc
  • Vzhled svých aut si budeme moct přizpůsobit
  • Nezapomnělo se ani na příběh

Jak ji hodnotíme?

Jak jsme již zmínili výše, nebylo jisté, s čím polský celek přijde, nakonec nás ale mile překvapil. Hra určitě potenciál má. Graficky nevypadá špatně, hraje se dobře a zábavně. Určitě to chce zapracovat na optimalizaci, tak, aby splňovala uvedené HW specifikace. Těším se na zbytek mapy, dle výše přiloženého screenu nás toho čeká opravdu hodně.

Japanese Drift Master stále nemá stanovené datum vydání, nicméně hru očekáváme začátkem roku 2024. A jak jsme už psali výše, od 9. října bude tato dostupná demo ukázka zdarma k dispozici pro všechny PC hráče.

Naše galerie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama