Není AI jako AI, jak zvyšuje FPS ve hrách?
i Zdroj: Se souhlasem Jakub Osička / Guerrilla Games
Novinka Není AI jako AI, jak zvyšuje FPS ve hrách?

Není AI jako AI, jak zvyšuje FPS ve hrách?

Jakub Osička

Jakub Osička

Umělá inteligence se stává součástí každodenního života. Označení AI za chvíli bude mít i židle u vašeho stolu. Ve hrách vám prakticky jedním kliknutí zvýší FPS. Jak?

Reklama

Pokud vám zkratky jako RTX, DLSS nebo DLAA nic neříkají, kliknuli jste na správný odkaz. Kolegové na PCTuning.cz se podívali do hloubky na to, jak se tyto technologie využívající umělou inteligenci podepisují na výkonu herních počítačů, a my si zde shrneme to podstatné.

DLSS a plynulost her

Pod zkratkou DLSS se schovává Deep Learning Super Sampling. Uměla inteligence se zde stará například o tzv. Super Resolution – upscaling rozlišení, které zachová kvalitu obrazu a přitom zvýší výkon grafické karty.

Další součástí DLSS je technologie Frame Generation, která dopočítává snímky a dokáže tak výrazně zvýšit FPS. Ray Reconstruction zase doplňuje známý RayTracing a zvyšuje tak kvalitu odlesků světla. Postupně si všechny představíme.

Ostré hrany s DLAA

Pokud výkon vašeho počítače nijak plynulost hry neomezuje a vy se rozhodnete Super Resolution v DLSS vypnout, mohou se jádra věnovat DLAA – Deep Learning Anti-aliasing. Tahle technologie se postará o lepší vyhlazování hran obrazu.

Na webu PCTuning.cz si můžete přečíst podrobně o DLSS a podívat se také na testy, kde autor porovnává výkon na sestavě AlzaPC GameBox Prime o jejíž výkon se stará grafická karta Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Ghost s čipem od NVIDIA.

1-dil-testujeme-ai-technologie-nvidia-alzapc-s-gainward-geforce-rtx-4070-super
i Zdroj: PCTuning.cz

[1. díl] Testujeme AI technologie NVIDIA: AlzaPC s Gainward GeForce RTX 4070 SUPER

Léto je tady a s ním i spousta prostoru naskočit ve volných chvílích do příběhů, které píšou nejnovější herní tituly. V…

2-dil-testujeme-ai-technologie-nvidia-super-resolution-jako-prvni-linie-dlss
i Zdroj: PCTuning.cz

[2. díl] Testujeme AI technologie NVIDIA: Super Resolution jako první linie DLSS

V našem letním seriálu se věnujeme technologiím hlubokého učení NVIDIA a jejich konkrétním projevům ve hrách a výkonu.…

Reklama
Reklama

Sponzorovaný redakční článek

Autorem textu je redaktor našeho webu. Jedná se o nezávislý článek, který mohl vzniknout díky finanční podpoře partnera. Děkujeme!

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama