News Tower je nový simulátor, kde od základů budujete svou redakci
i Zdroj: Sparrow Night
Novinka News Tower je nový simulátor, kde od základů budujete svou redakci

News Tower je nový simulátor, kde od základů budujete svou redakci

David Vondráček

David Vondráček

4. 2. 2024 15:00

Indie studio Sparrow Night již brzy vypustí do světa svou první hru, ve které je cílem stát se mediálním magnátem. Pozor však na mafii, které se vaše články nemusí líbit.

Reklama

Vaším úkolem je z neznámé redakce udělat tu nejvíce odebíranou. K tomu budete potřebovat prostory, personál, vybavení a hlavně příběhy a novinky. Psát o prohibici nebo politickém skandálu je fajn, ale i ten článek o kočce na stromě může vyplnit jednu ze stránek, i když tolik pozornosti neupoutá.

Hra se má odehrávat v období 30. let ve 20. století. Takže klíčové události té doby vaše stránky jistě zaplní. Ale nezapomeňte, že čas jsou peníze a ten důležitý článek je třeba napsat před uzávěrkou. Vaši reportéři pak mají svá oblíbená témata, můžete je proto vyslat, aby o dané věci zjistili víc a hlavně rychle. Protože reportér, kterého zajímá sport, píše politické články pomaleji a když to má konečně hotové, může se stát, že už to nikoho nezajímá. 

Nezapomeňte, že vaši zaměstnanci jsou také jen lidé. Potřebují se ve své kanceláři cítit dobře, a někdy budou potřebovat i vaši pomoc. Unavený reportér, kterému v kanceláři hučí stroj totiž dělá chyby a tak budete muset ty články kontrolovat. Dávat pozor si budete muset ale také na mafii nebo elity města. Ty rádi odměňují ty, kteří o nich píšou hezky a naopak se může stát, že vám rozmlátí celou redakci, pokud o nich napíšete ne zrovna pěkné věci. Takže je na vás, jestli se jim podvolíte, nebo neustoupíte před pravdou.

Rozšiřovat redakci, najímat a vyhazovat lidi, hledat informace, vydělat peníze a vydávat články v termínu. Tomu se říká americký sen.

"Rozvíjejte své noviny a staňte se novým newyorským mediálním magnátem! V tomto magnátovi budujte a spravujte své noviny od tiskárny až po záchod. Vytvořte si redakční řadu a veďte své novináře přes jedinečné příběhy z 30. let a vyšťourejte nejnovější senzace! „ Tento popisek si můžete přečíst u hry na Steamu.

Hra vychází 13. února a v plánu je pouze na PC a bez české lokalizace. Demo ze hry si můžete na Steamu vyzkoušet už nyní. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama