Nova Roma je strategická hra, ve které nesmíte rozhněvat římské bohy
i Zdroj: Lion Shield
Nova Roma Novinka Nova Roma je strategická hra, ve které nesmíte rozhněvat římské bohy

Nova Roma je strategická hra, ve které nesmíte rozhněvat římské bohy

David Vondráček

David Vondráček

4. 12. 2023 07:00

Hra by měla vyjít během příštího roku a bude od studia Lion Shield Studios. Tohle studio už možná někteří dobře znají, stojí totiž za hrou Kingdoms and Castles.

Reklama

Kingdoms and Castles má na Steamu přes 25 000 recenzí a celkové hodnocení hry je velmi vysoké, ačkoliv v roce 2017 hra příliš obsahu nenabízela, autoři se o ní dobře starali, přidávali další a další obsah, a nyní je hra celkově hodnocena na 9 / 10, což je velmi dobré.

A o co, že půjde ve hře Nova Roma? Hru začínáte s malou vesničkou. Z této vesnice musíte postupně vybudovat město, které má vrátit Římu jeho zašlou slávu. Kromě stavění budov slibuje hra i budování akvaduktů, budete tak moci ovládat tok vody a přetvářet krajinu k obrazu svému. To ale není vše.

Jak vaše město poroste, porostou nároky vašich obyvatel a senátorů, čas od času s vámi budou mluvit i bohové, kteří také budou cosi požadovat. Pokud tedy například odmítnete boha Jupitera, je dost možné, že vaše město postihnou povodně.

A zapomínat se nesmí ani na to, že bohatství a sláva poutá pozornost nepřátel, kteří by toto rádi získali pro sebe, takže i k nějakému tomu boji dojde.

Nova Roma tedy vypadá přinejmenším velmi slibně, přichází navíc od indie studia, která už jednu skvělou hru udělala. Velké plus je i to, že na rozdíl od Kingdoms and Castles bude Nova Roma v češtině. Prozatím je v plánu pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama