Nový Total War: PHARAOH je totální fiasko. V počtu hráčů nepřekonal ani 17 let starý Medieval 2
i Zdroj: CREATIVE ASSEMBLY
Novinka Nový Total War: PHARAOH je totální fiasko. V počtu hráčů nepřekonal ani 17 let starý Medieval 2

Nový Total War: PHARAOH je totální fiasko. V počtu hráčů nepřekonal ani 17 let starý Medieval 2

Richard Šimáček

Richard Šimáček

22. 10. 2023 07:00

Nedávno vydanému dílu Total Waru: PHARAOH se vůbec nedaří. Dle statistik je to jedna z historicky nejhorších her z celé série Total War. Ve všech ohledech je horší než skoro dvě dekády starý Medieval 2. Po Total War: Troy je to další hra, která míří špatným směrem.

Reklama

Hra vyšla 11. října a už nyní vykazuje průměrně jen něco pod 2000 hráčů a každým dnem toto číslo nadále klesá. V den psaní tohoto článku (20.10.) průměr činil pouhých 1887 hráčů. Naproti tomu 17 let starý Medieval 2 má průměr 3092 hráčů, což je značný rozdíl. Mezi hráči velmi oblíbený Total War: WARHAMMER 3 má průměrně 13536 hráčů, což je obrovský rozdíl.

Velmi špatné jsou i statistiky nejvyššího počtu hráčů v jednu chvíli. PHARAOH má maximum 5,424 hráčů a starý Medieval 2 má maximum 5,523 hráčů, takže dokonce více než nejnovější přírůstek do série. Nakonec Warhammer 3 ten strčí oba díly hravě do kapsy s maximálním počtem 34,024 hráčů. Jak vidíte, rozdíly jsou někdy až propastné.

Proč se Total Waru: PHARAOH nedaří?

Důvodů je několik. První je nedávná kontroverze ohledně DLC pro Total War: WARHAMMER 3 - Shadows of Change. To značně zdražilo a cena rozhodně neodpovídala dodanému obsahu. To komunitu velmi rozlobilo až tak, že Creative Assembly muselo vydat prohlášení, ale to jen přililo benzín do ohně. Důvod, co komunitě sdělili, byl ten, že vše zdražuje, tak zdražujeme i my. Druhý důvod je nejjednodušší, a to je ten, že tuto hru nikdo nechtěl. Komunita celkově nevnímá dobu bronzovou jako zajímavé období, jelikož v této době ještě moc věcí neexistovalo, a to značně omezí finální výběr jednotek, které můžete ve hře využít. To ubírá hře značně na atraktivitě. Finální důvod je ten, že hra působí spíše jako reskin už tehdy nepovedeného předchozího dílu Total War: TROY. Ten měl značnou výhodu, byl od vydání po určitou dobu zdarma dostupný na Epic Games Store.

Jak vidíte, důvodů, proč hra selhala, je hodně. Nezbývá než jen doufat, že se z toho vývojáři poučí a další díl bude něco, co hráči opravdu chtějí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama