Nový vlajkový procesor pro chytré telefony Snapdragon 8 Gen 3 je schopen zajistit až 240 FPS v mobilních hrách
i Zdroj: Qualcomm
Novinka Nový vlajkový procesor pro chytré telefony Snapdragon 8 Gen 3 je schopen zajistit až 240 FPS v mobilních hrách

Nový vlajkový procesor pro chytré telefony Snapdragon 8 Gen 3 je schopen zajistit až 240 FPS v mobilních hrách

Richard Šimáček

Richard Šimáček

25. 10. 2023 09:00

Společnost Qualcomm oznámila další vlajkový čip Snapdragon pro chytré telefony s operačním systémem Android. Ten je zaměřen především na hraní her a nabízí možnost vyššího počtu snímků za sekundu při hraní her.

Reklama

V rámci Snapdragon Summitu společnost oznámila nové podrobnosti o Snapdragonu 8 Gen 3. Technologický gigant slibuje, že nový procesor je o 30 % rychlejší a jeho GPU je o 25 % rychlejší než jeho předchůdce. Ještě zajímavější je, že Qualcomm se chlubí tím, že Snapdragon 8 Gen 3 je schopen spustit hry až v 240 snímcích za sekundu a s vylepšeným ray-tracingem.

To jsou zajímavé vlastnosti pro trh, vzhledem k tomu, že společnost Apple nedávno oznámila, že se u řady iPhone 15 Pro více zaměřuje na hraní her díky novému procesoru A17 Pro. Bude však na OEM výrobcích, jako jsou Samsung a Asus, aby ve spolupráci s vývojáři přinesli na trh podobné hry, jako jsou Resident Evil 4 a Death Stranding Director’s Cut.

Qualcomm se také snaží, aby jeho nový vlajkový procesor více konkuroval čipům Tensor společnosti Google, protože Snapdragon 8 Gen 3 je vybaven mnoha funkcemi umělé inteligence, které jsou pro spotřebitele užitečné. Jednou z nich je Video Object Eraser, která umožňuje uživatelům odstranit objekty z videa, a Photo Expansion, která dokáže rozšířit oblasti fotografie.

Společnost Qualcomm zatím neoznámila první smartphone vybavený procesorem Snapdragon 8 Gen 3, ale podle zprávy MSPowerUser bude novým procesorem vybavena řada Samsung Galaxy S24.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama