Od této hry dejte ruce pryč: Vystupuje v ní nahá nezletilá dívka
i Zdroj: Topheavy Studios
Guy Game Novinka Od této hry dejte ruce pryč: Vystupuje v ní nahá nezletilá dívka

Od této hry dejte ruce pryč: Vystupuje v ní nahá nezletilá dívka

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 4. 2024 16:00

Jednou za čas se objeví kontroverzní videohra, nicméně zrovna tato od Topheavy Studios je na seznamu těch zakázaných. Šíření jejího obsahu porušuje zákon.

Reklama

Občas některá studia vyvolají pořádnou kauzu a kontroverzi, avšak vždy se drží v mezích zákona, takže s tím je ještě možné něco udělat, popřípadě se hájit. Existují však i projekty, které bezohledně porušují zákony, a lidé, kteří tyto hry hrají nebo je sdílejí, mohou mít problémy se zákonem.

Jedním takovým příkladem je téměř dvacet let stará hádanková hra The Guy Game, která svým názvem naznačuje, že je určena hlavně pro mužské publikum. Na tom by samo o sobě nebylo nic zvláštního, protože existuje mnoho podobných her. Avšak tato porušila zákony a každý, kdo se jakýmkoliv způsobem podílí na sdílení obsahu hry, se dopouští šíření dětské pornografie.

Od této hry dejte ruce pryč: Vystupuje v ní nahá nezletilá dívka
i Zdroj: Topheavy Studios

The Guy Game vyšlo v roce 2004 ve verzích Xbox a PlayStation 2, nicméně ve výsledných recenzích vyhořelo. Nejvíce se hra samozřejmě líbila studentům, kteří ji pařili například během party. Komu ale rozhodně nelíbila, byla skupina amerických zákonodárců, kteří podobné typy her chtěli doslova zakázat, navíc hra byla ohodnocena organizací ESRB na pouhých (17+). V návaznosti na to vydal národní institut doporučení pro rodiče: "The Guy Game je hra, které je třeba se vyhnout." To ještě ale nikdo netušil, co přijde potom.

Vše začalo nevinně. Parta mladých kluků se rozhodla, že vytvoří hru, která po správně zodpovězené otázce odhalí část ženského těla - zkrátka pomalu odstraňuje cenzuru.

Skupina vývojářů vyrazila do ulic a na nejrůznější párty v okolí, kde se souhlasem žen, pořídili několik fotek, samozřejmě i těch nahých, nahoře bez. Většina z nich ale netušila, že skončí ve hře, kde je bude očumovat možná i tisíce chlapů. 

Od této hry dejte ruce pryč: Vystupuje v ní nahá nezletilá dívka
i Zdroj: Topheavy Studios

Ve hře se objevila nezletilá dívka

Jelikož hra byla mezi mladými oblíbená, zahrál si ji i klučina ze střední školy, ten však během hraní narazil na dívku, kterou moc dobře znal. Byla to Doe, jeho sestra. Sám na nic nečekal a situaci začal řešit, velkým problémem totiž bylo, že slečna byla nezletilá. Vše nakonec skončilo u soudu, kde Doe tvrdila, že absolutně nevěděla, že její fotky budou použity v připravované hře jménem The Guy Game. Dodnes se prodalo zhruba 80 tisíc kopií.

The Guy Game je nyní na seznamu zakázaných her, proto chceme ještě jednou upozornit, že šíření obsahu hry je přísně zakázáno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama