Oznámí Valve na Gamescom 2023 nový díl do série Half-Life?
i Zdroj: Valve Corporation
Novinka Oznámí Valve na Gamescom 2023 nový díl do série Half-Life?

Oznámí Valve na Gamescom 2023 nový díl do série Half-Life?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 7. 2023 07:30

Doprovodná aplikace Gamescom, mohla předčasně odhalit jedno z několika překvapení. V profilu Valve, které se na akci též chystá, se objevila zmínka o sérii Half-Life. Dojde zde na oznámení nového dílu? Pokud ano, pravděpodobně půjde o dříve spekulovaný Project Citadel. Co o něm víme?

Reklama

Všímaví lidé, kteří do detailu prohrabávají doprovodnou aplikaci k letošní konferenci Gamescom 2023, zjistili, něco hodně zajímavého. V první řadě musíme podotknout, nic to nemusí znamenat a klidně se může jednat o chybu. Gamescom, který odstartuje v průběhu srpna, navštíví spousty velkých herních společností, jako například Ubisoft, Xbox, Activision, Sega, WB Games a chybět nemá ani legendární Valve.

Co zde ale chce předvést Valve, které za posledních několik let vydalo pouze jedinou hru, a ještě pro VR? Možná půjde o velké překvapení, v aplikaci Gamescomu, se totiž objevilo logo Steamu a Half-Life. Dojde snad na oznámení nového dílu? Určitě by to bylo další splněné přání milionů hráčů, nicméně buďme nohami na zemi, o třetí, očekávaný díl jistě nepůjde. Může se však jednat o Project Citadel, co o něm víme?

Half-Life: Project Citadel

Již před nějakou dobou se internetem prohnala informace, že ve Valve vzniká project Citadel, který hráče vezme znovu do světa Half-Life, a tentokrát nemá jít o VR odbočku, kterou byl například díl s Alyx. Pojďme si říct nějaké detaily, které unikly už v minulém roce.

V září minulého roku přišlo několik zdrojů s tím, že ve Valve vzniká nový Half-Life pod pracovním názvem Citadel, nicméně nemá se jednat o tolik vysněnou trojku. Citadel údajně kombinuje RTS a pohled první osoby (pravděpodobně funguje na stejném principu jako česká Silica). Ve hře bychom se pak měli chopit role velitele, který do boje nasadí vojsko a roboty, koncept je prý postaven na příběhu pro jednoho hráče, nemělo by se tedy jednat o přímo multiplayerovou hru, ačkoliv režim pro více hráčů je velmi pravděpodobný. Celou pravdu se ale nedozvíme dříve, než za pár týdnů, Gamescom 2023 odstartuje již 23. srpna.

Screenshoty z aplikace Gamescomu

Oznámí Valve na Gamescom 2023 nový díl do série Half-Life?
i Zdroj: Gamescom aplikace
Oznámí Valve na Gamescom 2023 nový díl do série Half-Life?
i Zdroj: Gamescom aplikace
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama