PC hráči mohou díky právě vydanému emulátoru hrát tisíce her ve VR
i Zdroj: Spite.cz / Umělá inteligence
Novinka PC hráči mohou díky právě vydanému emulátoru hrát tisíce her ve VR

PC hráči mohou díky právě vydanému emulátoru hrát tisíce her ve VR

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 1. 2024 18:00

Jste fanoušci her pro virtuální realitu, ale už pořádně není co hrát? Potom by vás mohl oslovit emulátor UEVR, díky kterému se seznam VR her razantně zlepší.

Reklama

Skupina šikovných vývojářů a moderů z Praydog již nějakou dobu pracovala na velmi zajímavém emulátoru, díky kterému se z běžných PC her stanou tituly pro virtuální realitu. Modifikace UEVR je k mání zcela zdarma a podporuje hry vyrobené v Unreal Engine 4 a Unreal Engine 5. Modery však lze finančně podpořit skrze Patreon.

Konkrétně byly vyjmenovány i novější, oblíbené hry, jako například Atomic Heart, High On Life, Returnal a Robocop: Rogue City a dalších více než 11 tisíc her. Na oficiálních stránkách se pak můžete dočíst, jak přesně hry ve VR rozjet, co všechno bude potřeba stáhnout, spustit, změnit. 

UEVR je dosud nejambicióznějším moddingovým projektem Flat2VR scény a může poprvé přidat VR rozměr běžným hrám, které původně nebyly chystané pro verzi virtuální reality. Hry se pak doporučuje hrát na Oculus Quest 3

Podobné moderské projekty mohou VR jen pomoct, jak již díky statistikám víme, hry ve virtuální realitě hraje jen velmi malé procento hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama