Phil Spencer: "Exkluzivní hry pro jednu platformu brzy skončí"
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Phil Spencer: "Exkluzivní hry pro jednu platformu brzy skončí"

Phil Spencer: "Exkluzivní hry pro jednu platformu brzy skončí"

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 8. 2022 13:57

Šéf Xboxu, Phil Spencer v rozhovoru pro zahraniční agenturu řekl, že exkluzivity pro jednu platformu brzy skončí.

Reklama

Šéfa Xboxu, Phil Spencera vyzpovídala agentura Bloomberg. Co zrovna Phil řeší? Kromě dohledu nad hrami pro Xbox Series X/S, a že jich je hodně, také neustále řeší odkoupení společnosti Activision Blizzard, kde zaplatí téměř 70 miliard dolarů. Získá tím obrovské značky jako World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty nebo Tony Hawk a spousty dalších. 

Taková transakce ale není hned, než ji úřady po celém světě schválí, může trvat klidně několik měsíců - až jeden rok, což v tomto případě, kdy jde o 70 miliard dolarů tak rozhodně bude. O tom ale dnešní článek nebude. Bloomberg se Spencera zeptalo i například na exkluzivní hry. Například PlayStation totiž veřejně přiznal, že má obavy o značku Call of Duty, kterou Xbox koupil, Spencer však nechce vidět Call of Duty pouze na jedné platformě, uvedl už před několika týdny.

Odpověděl, že opravdu exkluzivních her bude v budoucnu jen velmi málo. Jeden z důvodů, proč například Activision Blizzard a další, Microsoft koupil je, aby jej nezískala později nějaká z chamtivých společností, přímo nejmenoval jakých, nicméně je to jasné, myslel tím například čínského giganta Tencent, který nemá problémy utracet miliardy a je přímo napojena na čínskou vládu. Sám Spencer říká, že doufá, že hráči brzy budou moct hrát jakékoliv hry společně, ať už budou na Xboxu či PlayStationu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama