PlayStation měl nechat složit nové herní studio, pracují prý na nové IP
i Zdroj: Sony Corporation
Novinka PlayStation měl nechat složit nové herní studio, pracují prý na nové IP

PlayStation měl nechat složit nové herní studio, pracují prý na nové IP

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 5. 2024 07:00

Objevila se informace, že společnost Sony PlayStation nechala složit zbrusu nové vývojářské studio. Pracovat v něm mají dříve klíčoví vývojáři z Deviation Games.

Reklama

V době, kdy mnoho předních herních firem propouští zaměstnance, ruší projekty a zavírají studia, Sony udělala krok, který překvapil mnohé - za předpokladu, že informace jsou pravdivé. Zdá se, že Sony PlayStation zřídila zcela nové interní studio s cílem vyvinout novou herní IP.

Tato restrukturalizace nedávno postihla i Sony, když zavřela studia London a Deviation Games. A právě někteří klíčoví členové z Deviation Games se měli připojit k novému týmu. Tuto možnost naznačil oficiální profil Michaela Anthonyho na LinkedInu, kde uvedl:

Slyšel jsem, že mnoho předchozích zaměstnanců Deviation Games si založilo vlastní studio u Sony, které pracuje na nové nezveřejněné IP.

Na oficiální potvrzení si budeme muset asi počkat. Nicméně pojďme si v rychlosti připomenout, kdo vlastně bylo studio Deviation. Nešlo doslova o interní tým, který by spadal pod Sony, každopádně určité vazby zde byly, především pak ty finanční. PlayStation měl chtít po Deviation Games hru, která by dokázala konkurovat slavnému Call of Duty. Studio “fungovalo” jen něco kolem tří let, než bylo v březnu letošního roku rozpuštěno. Je velmi pravděpodobné, že to Sony zkusí znovu, potom, co Call of Duty dnes patří konkurenčnímu Xboxu, by to dávalo smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama