PlayStation údajně pracuje na nové ruční konzoli, chystá se Vita 2?
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka PlayStation údajně pracuje na nové ruční konzoli, chystá se Vita 2?

PlayStation údajně pracuje na nové ruční konzoli, chystá se Vita 2?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 2. 2024 07:00

PlayStation chystá konzoli podobnou Vitě, tvrdí youtuber s přezdívkou MLID. Dokonce přišel s prvními podrobnostmi a přibližným datem vydání.

Reklama

Společnost Sony teprve nedávno globálně vydala zbrusu novou “konzoli” PlayStation Portal. Handheld, který však využívá výkonu potřebné konzole PlayStation 5, designově vypadá naprosto skvěle, má i parádní funkce a celkově se na ní hraje příjemně. Jenže není to ta klasická konzole ve stylu PlayStation Vita, kterou by fanoušci preferovali, kterou by si vzali s sebou do práce, do školy nebo na dovolenou. Přesto je o Portal obrovský zájem, viz článek našich kolegů z Hrej.cz.

playstation-portal-dorazil-do-ceska-po-prvni-varce-se-jen-zaprasilo
i Zdroj: Hrej.cz

PlayStation Portal dorazil do Česka. Po první várce se jen zaprášilo

Streamovací zařízení PlayStation Portal dorazilo už i do našich končin. Hardwarová novinka se v Česku oficiálně prodává od…

12. 1. 2024 20:10
Obsah z Hrej.cz

Dorazí PlayStation Vita?

Možná se chystá něco, o čem se spekulovalo už před oficiálním oznámení PlayStation Portal. Ne zrovna příliš důvěryhodný zdroj jménem MLID, přišel s informací, že společnost Sony chystá uvedení další handheldové konzole, avšak nemá jít o Portal druhé generace, nýbrž něco, co se velmi podobá oblíbené PlayStation Vita.

MLID na svém youtubovém kanálu tvrdí, že ví dokonce i něco o hardwaru. Nová “Vita” v sobě má skrývat čip AMD Accelerated Processing Unit a má být zcela kompatibilní s hrami na PS4 a PS5. Dokonce uvádí přibližné datum vydání - vyjít má někdy kolem launche konzole PlayStation 6 (cca rok 2026 - 2028).

Sony toto rozhodnutí měla určit na základně velké poptávky po hanheldech, které se možná překvapivě prodávají velmi dobře, viz například Steam Deck od Valve. Zmínit pak musíme i Nintendo Switch, která též v následujících měsících dostane 2. generaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama