Práce snů? IKEA otevřela svůj virtuální obchod. Zaměstnancům nabídla 390 Kč na hodinu
i Zdroj: Roblox/IKEA
Novinka Práce snů? IKEA otevřela svůj virtuální obchod. Zaměstnancům nabídla 390 Kč na hodinu

Práce snů? IKEA otevřela svůj virtuální obchod. Zaměstnancům nabídla 390 Kč na hodinu

David Vondráček

David Vondráček

1. 7. 2024 18:00

Společnost IKEA expandovala i na videoherní trh. Hodlala oslovit mladší generaci a proto otevřela svůj virtuální obchod v populární hře Roblox. Zájem předčil očekávání.

Reklama

Nábytkářská společnost IKEA minulý měsíc spustila na první pohled poněkud bizární projekt. Ve velmi populární hře Roblox totiž otevřela svůj řetězec, do kterého hodlala najmout virutální asistenty. Náplň práce přitom byla stejná, jako mají zaměstnanci v těchto prodejnách. Tedy, prodávat nábytek, popřípadě zdejší pokrmy, navíc pro nás astronomický plat, 390 kč na hodinu.

Výsledek? Na tuto nabídku přišlo skoro 180 tisíc žádostí! Vybráno bylo nakonec 10 virtuálních asistentů. Upřímně, vybírat bych z toho nechtěl. Některé otázky však byli vskutku zajímavé. Jak byste se cítili, kdybyste se změnili v počítačové pixely? Nebo co kdyby vám došli virtuální hot dogy? Pokud vás to zajímá, zde se můžete podívat, jak to v praxi vypadá. Od společnosti IKEA to byl každopádně skvělý marketingový tah, který se určitě vyplatil. 

Ikea Roblox
i Zdroj: Roblox/IKEA
Ikea Roblox

IKEA navíc není první, kdo s něčím podobným přišel. Společnost Whatshed, která se zaměřuje na zahradní domky a dekorace, hledá architekty mezi hráči Minecraftu. Jejich úkolem je navrhovat zahrady podle přání klientů. Za což si mohli vydělat dokonce až 1500 Kč za hodinu!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama