Přehled: To nejlepší z The Game Awards 2021
i Zdroj: Spite.cz
ARC Raiders Novinka Přehled: To nejlepší z The Game Awards 2021

Přehled: To nejlepší z The Game Awards 2021

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 12. 2021 11:14

The Game Awards 2021 je definitivně za námi a my můžeme jako vždy, nahlédnout na to nejlepší z celé akce.

Reklama

Očekávaná a poslední velká herní show, The Game Awards 2021, je definitivně za námi a opět nezklamala, navíc ji já osobně hodnotím jako tu nejlepší herní show za uplynulých 12 měsíců. Během předávání cen za hry roku, došlo samozřejmě na spousty trailerů očekávaných titulů a hned několik zajímavých oznámení velkých značek, jako je Dune, Star Wars nebo Star Trek. Pojďme si ale detailně představit TOP 12 z TGA 2021.

Alan Wake 2

Epic Games / Remedy 2023 - PC, PS5, XBOX X/S

I když se tak trošku s oznámením druhého dílu Alan Wake počítalo, překvapilo, a ne jen, jeho oznámení, ale také změnou žánru. Zatím co úspěšný první díl byl akčním thrillerem, dvojka je popisována jako survival horor (ano, šla by tak popsat i jednička). I ve druhém díle se samozřejmě ujmeme role kdysi slavného spisovatele Alana, na kterého však čeká více hororový svět. Více informací a gameplay dorazí v létě 2022 (asi na E3 či Gamescomu).

Wonder Woman

WB Games / Monolith TBA / PC, PS5, XBOX X/S

Mezi další skvělá překvapení můžeme zařadit oznámenou akční hru Wonder Woman. Na hře již nějakou dobu pracuje studio Monolith (tvůrci série Middle-Earth: Shadow of...). O hrdince studio prozatím nic prozradit nechce, nicméně nepřekvapil by nás otevřený svět. Sčím bychom naopak počítat mohli, je oblíbený systém Nemesis. Hra prozatím nemá ani přibližný datum vydání, bude tak pravděpodobně ještě roky daleko.

Suicide Squad: Kill the Justice League

WB Games / Rocksteady 2022 / PC, PS5, XBOX X/S

Vidět jsme konečně mohli také první gameplay záběry očekávané akční hry Suicide Squad: Kill the Justice League od studia Rocksteady (tvůrci série Batman Arkham). Ty možná mohly někoho zklamat, jde na první pohled o velkou, nerealistickou akrádu. Gameplay trailer předvedl všechny hratelné postavy a to King Shark, Harley Quinn, Deadshot a Captain Boomerang, každá postava má samozřejmě něco, a jaká se nejvíce zamlouvá Vám? Hra vyjde v průběhu roku 2022.

ARC Raiders

Embark 2022 / PC, PS5, XBOX X/S

Bývalí zaměstnanci studia DICE, kteří dlouhé roky pracovali mimo jiné hlavně na sérii Battlefield, založili vlastní studio (Embark), kde již nějakým rokem pracují na free-to-play kooperační hře ARC Raiders. Ta se vůbec poprvé předvedla na pořádných gameplay záběrech a oznámila přibližný datum vydání. Dočkáme se v průběhu roku 2022. Nicméně zpět ke gameplay záběrům, na těch je jasně vidět, že hru připravují tvůrci také série Star Wars: Battlefront, kterou ARC Raiders připomínají.

The Lord of the Rings  — Gollum

Nacon / Deadalic 2022 / PC, PS4, PS5, XONE, XBOX X/S, SWITCH

Po dlouhých měsících jsme se dočkali nového traileru na The Lord of the Rings: Gollum. Bohužel došlo jen na cinematic trailer, takže nejde posoudit, kam se posunula celkem kritizovaná grafická stránka hry. Každopádně v samotném traileru můžeme vidět, že důležité bude správné rozhodnutí, jak jistě fanoušci pána prstenů vědí, Gollum je nevyspitatelný a trpí rozdvojenou osobností. Jedna by neustále zabíjela, druhá je klidnější a rozumnější. Gollum vyjde v průběhu příštího roku na všechny možné platformy.

Star Wars: Eclipse

Quantic Dream TBA / TBA

Již před nějakou dobou se spekulovalo ohledně nové, připravované hry od populárního studia Quantic Dream, které stojí za perfektními tituly jako Detroit: Become Human či Heavy Rain. Studio oznámilo Star Wars hru s podtitulem Eclipse. Bohužel však k traileru téměř nic nedoplnili, snad jen, že znovu půjde o singleplayerovou hru, zda ale ve stylu například Detroit, to se neví, stejně tak platformy a datum vydání.

Star Trek: Resurgence

Dramatic Labs Jaro 2022 / PC, PS4, PS5, XONE, XBOX X/S

Bývalí členové studia TellTale Games založili vlastní studio, Dramatic Labs, a s oficiální licencí Star Trek připravují adventuru s podtitulem Resurgence. Ten nabídne příběh dvou členů posádky U.S.S. Resolute. Naším úkolem bude zabránit velkému střetnutí dvou frakcí, záležet bude na každém našem rozhodnutí. Star Trek Resurgence je hrou z pohledu třetí osoby. Vyjde v roce 2022.

A Plague Tale: Requiem

Focum Home / Asobo Studio TBA / PC, PS5, XBOX X/S

I s druhým dílem A Plague Tale se na The Game Awards 2021 počítalo, nicméně popravdě jsem já osobně čekal maximálně trailer, je překvapením, že studio Asobo ukázalo několik gameplay záběrů. Ty potěšily, kromě praku dostane hlavní hrdinka kuši, kterou se lze samozřejmě mnohem efektivněji bránit. A co nesmí chybět? Masivní hordy nenažraných krys.

Hellblade 2

Xbox Game Studios / Ninja Theory TBA / PC, XBOX X/S

Jelikož Xbox ještě v polovině letošního roku 2021 tvrdil, že vývoj Hellblade 2 je ještě roky daleko, přesto jsme se dočkali gameplay záběrů. Ty již běží na Unreal Engine 5 a hra vypadá naprosto fantasticky. Více snad už nemusíme ani dodat, podívejte se na tu nádheru sami. Datum vydání ale asi opravdu bude ještě roky daleko.

The Expanse: A Telltale Series

TellTale Games TBA / PC

Studio TellTale Games je zpět a rovnou s další licencovanou značkou, tentokrát jde o knižní a seriálový The Expanse, který letos končí. Pro fanoušky série ale máme skvělou zprávu, chystá se videohra. Ta prozatím nedostala ani přibližný datum vydání, nicméně chystá se pro PC. Níže mrkněte na trailer.

Sonic Frontiers

SEGA / Sonic Team Prosinec 2022 / PC, PS4, PS5, XONE, XBOX X/S, SWITCH

A přeci jen se potvrdila spekulace, kterou jsme Vám přinesli před zhruba týdnem. Tvůrčí studio Sonic Team pracuje na open-world hře Sonic Frontiers. O příběhu bohužel nic nevíme, každopádně nás překvapila velmi pěkně zpracovaná grafická stránka hry. Vyjde v roce 2022 na téměř všechny platformy.

Dune: Spice Wars

Funcom / Shiro Games 2022 / PC

A nakonec, dočkáme se další hry značky Duna. Ta vyjde v předběžném přístupu v roce 2022 exkluzivně na PC. Bohužel, i tentokrát jde o real-time strategii a nikoliv o pořádnou open-world FPS hru. Ale i tak věřím, že fanoušky potěší. Níže trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama