Přichází tvůj pád! Investoři chtějí, aby ředitel Ubisoftu odešel
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Přichází tvůj pád! Investoři chtějí, aby ředitel Ubisoftu odešel

Přichází tvůj pád! Investoři chtějí, aby ředitel Ubisoftu odešel

David Vondráček

David Vondráček

Ubisoft neprožívá lehké časy. Kritice nyní čelí i ředitel Yves Guillemot. Části investorů se totiž nelíbí, jakým směrem se celá společnost ubírá, a poukazují na její neúspěchy.

Reklama

Ubisoft v posledních týdnech získává pozornost, o kterou by však nejraději nestál. Kritice čelí i ředitel Ubisoftu, Yves Guillemot. Investorům se nelíbí směr, kterým se Ubisoft ubírá, a poukazují na neúspěchy her, jako je například poslední Star Wars: Outlaws. Investoři nyní požadují, aby Yves ze společnosti odešel, i když jeho rodina Ubisoft před téměř 40 lety založila.

Akcie Ubisoftu se propadly na historické minimum. Očekávaná akce Star Wars: Outlaws se neprodává podle očekávání, a Assassin’s Creed: Shadows vzbuzuje negativní reakce, a to ještě nevyšla. Není tedy divu, že kritika směřuje i na nejvyšší vedení společnosti. Slovenský investor Juraj Krúpa, který patří mezi nejhlasitější kritiky, vyzval k výměně celého vedení Ubisoftu. Ubisoft je téměř rodinný podnik, který v polovině 80. let založila pětice bratrů Guillemotových, a hlavní slovo si stále drží oni. Krúpa však tvrdí, že jejich nejlepší časy jsou za nimi a měli by předat vedení někomu jinému. Také mu vadí, že se společnost podle něj nesoustředí na budoucnost, ale pouze na krátkodobé cíle.

Splinter Cell
i Zdroj: Ubisoft
Splinter Cell

Podle Krúpy by se měl Ubisoft vrátit k takovým značkám, jako jsou Rayman, Splinter Cell nebo Watch Dogs, po čemž volá nejeden herní fanoušek. Je však nutné dodat, že i když si Ubisoft prochází krizí, rozhodně to není poprvé. Juraj Krúpa se aktuálně snaží přesvědčit minoritní akcionáře, aby se přidali na jeho stranu, a tak Guillemota z vedení vyštípat, v delším časovém horizontu pak celý Ubisoft někomu prodat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama