Prince of Persia: The Lost Crown od Ubisoftu se v recenzích daří
i Zdroj: Ubisoft
PoP: The Lost Crown Novinka Prince of Persia: The Lost Crown od Ubisoftu se v recenzích daří

Prince of Persia: The Lost Crown od Ubisoftu se v recenzích daří

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

12. 1. 2024 12:00

Je zvláštní se zamyslet nad tím, že hry od známého Ubisoftu jsou neustále to samé a nijak inovativní za poslední roky. Že by se to teď už pomalu zlepšilo?

Reklama

Určitě každý hráč ví, že hry od Ubisoftu poslední roky nejsou nic speciálního. Mezitím tu máme vývojáře jako Remedy s Alanem Wakem, Rockstar s GTA VI a Red Dead Redemption 2, nebo i Lethal Company, na kterém pracoval jen jeden člověk

Já vím totálně rozdílné hry, ale všechny mají jedno společné. Je to prostě něco nového, skvěle zpracováno a je vidět, že vývojáři do toho dali svoji lásku. 

To se nedá úplně říct o Ubisoftu, který už poslední dekádu vydává hry s jednou a tou samou šablonou. Ať už je řeč o sérii Assassin's Creed, Far Cry, nebo jakákoliv jejich jiná hra v otevřeném světě. Přecejen vezměte si vedle sebe AC: Origins, AC: Odyssey, AC: Vallhala a i AC: Mirage. Hry jsou to sice každá jiná, z jiné doby, apod., ale každá je si strašně podobná, že nakonec máte pocit, že hrajete jen standalone DLC do té předchozí.

To samé série Far Cry, kdy pátý díl, New Dawn, šestý díl a dokonce i nový Avatar: Frontiers of Pandora si jsou tak neskutečně podobné, že nás napadá otázka, proč jim někdy ty hry trvá tak dlouho udělat, když jen kopírují známky hratelnosti, vymyslí béčkový příběh a udělají nové textury.

Nechápejte nás špatně. Je naprosto v pořádku, když si vývojáři občas pomůžou věcmi z předchozích projektů, ale co si budeme, hry od Ubisoftu jsou často CTRL + C, CTRL + V.

Ubisoft začíná vydávat lepší hry?

Naděje tu je v podobě nového Prince z Persie: The Lost Crown. Vracíme se zpátky do 2D prostředí. Už teď na stránce Metacritic dostává nový Princ průměrné hodnocení 85 / 100 a to ještě ani nevyšel pro veřejnost.

Kritici chválí vizuální zpracování, soubojový systém a skvěle udělané prvky metroidvanie. Nezapomeňme, že mluvíme o vývojářích, kteří nám dodali starého, i nového Raymana. Ubisoft 2D skákačky prostě umí dělat.

Ovšem, všechno tohle si stejně nakonec potvrdíme až my, klasičtí smrtelníci, až Prince of Persia: The Lost Crown vyjde 18. ledna na PC, Xbox Series X/S a Playstation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama