Připravované remaky Team Fortress a Portal nevyjdou
i Zdroj: Valve
Novinka Připravované remaky Team Fortress a Portal nevyjdou

Připravované remaky Team Fortress a Portal nevyjdou

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 1. 2024 16:00

Připravovaných fanouškovských remaků Portal 64 a Team Fortress Source 2 se bohužel asi nikdy nedočkáme. Společnosti Valve se projekty nezamlouvaly a vyžádaly si ukončení vývoje.

Reklama

Fanoušci slavných sérií či módeři každou chvíli dokazují, jak šikovní jsou a nebojí se občas přijít s velmi ambiciózními projekty. Dva takové případy se chystaly více než dva roky, než jej bohužel nyní zastavilo Valve. Modeři připravovali Portal Remake pod názvem Portal 64 a Team Fortress Remake pod názvem Team Fotress Source 2

Jak se ale bohužel, dalo očekávat, informace o projektech se dostaly až ke společnosti Valve. Ta zakročila a skrze emailovou diskuzi požádala autory o zrušení vývoje. Těm samozřejmě nezbývá, než oba projekty smazat a dál se jimi nezabývat.

"Bohužel to znamená, že tenhle DMCA takedown je poslední hřebík do rakve. Nemůžeme to vrátit zpět, zpozorovala nás společnost Valve, vypadá to, že rozhodně nechtějí, abychom používali jejich značku (což je od nich naprosto fér a legální). Z hloubi srdce nám bylo ctí rozvíjet tento projekt s vámi všemi a s neuvěřitelným týmem, který za ním stojí, nemůžeme být dostatečně vděční za veškerou vaši podporu a nadšení v posledních 3 letech. Jsme moc rádi, že jsme se dostali tak daleko."

Tvůrci uvedli, že na remaku pracovalo desítky lidí. Velká škoda, že Valve nepovolilo alespoň Team Fotress 2, takový remake s vylepšenou grafikou na Source 2 Engine by mohl být skvělý. Navíc když poslední roky tato značka pomalu umírá a ve hře najdeme pár posledních hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama