Prodalo se méně než 2000 kopií. Resident Evil 7 na iPhonech je propadák
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 7: Biohazard Novinka Prodalo se méně než 2000 kopií. Resident Evil 7 na iPhonech je propadák

Prodalo se méně než 2000 kopií. Resident Evil 7 na iPhonech je propadák

Richard Šimáček

Richard Šimáček

Jablečné telefony mají neskutečný výkon, až takový, že rozběhnou hry z PC a herních konzolí. Vypadá to ale tak, že o tyto porty nemají hráči vůbec žádný zájem.

Reklama

Prodeje iOS portu povedené hry Resident Evil 7 jsou hluboce pod očekáváním, ba dokonce katastrofické. Prodalo se méně než 2000 kopií této hry, což jsou katastrofická čísla vzhledem k tomu, že jde o tak velký titul.
 

Za špatnými prodeji rozhodně stojí omezená dostupnost – hru si lze zahrát jen na nejvýkonnějších iPhone 15 Pro a 15 Pro Max a na iPadech minimálně s čipem M1 a lepším.

Primární důvod neúspěchu je ale nepraktičnost takového portu. Hrát na malé obrazovce iPhonu hru, která se soustředí na atmosférický gameplay, zkrátka není ono. Nemluvě o ovládání hry, které je bez připojeného ovladače poměrně neintuitivní.
 

Navíc telefon se při hraní poměrně rychle vybíjí a zahřívá, takže hra nepůjde pohodlně hrát několik hodin v kuse. Na druhou stranu, například zahrát si Resident Evil 7 na nejnovějším iPadu s OLED displejem a kvalitními reproduktory by mohla být poměrně dobrá podívaná.
 

Většina lidí si stejně raději tak komplexní tituly zahraje na PC nebo herní konzoli, protože je to zkrátka jednodušší, intuitivnější a víc vtahující do celkové atmosféry hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama