Remaky Resident Evil 0 a Code Veronica nemají být tak propracované jako čtyřka
i Zdroj: Capcom
Novinka Remaky Resident Evil 0 a Code Veronica nemají být tak propracované jako čtyřka

Remaky Resident Evil 0 a Code Veronica nemají být tak propracované jako čtyřka

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Důvěryhodný insider promluvil o údajně připravovaných remacích Resident Evil 0 a Resident Evil: Code Veronica. Remaky se chystají, ale nemají dosahovat kvalit 4. dílu.

Reklama

Resident Evil je samo o sobě legendární a Capcom, tvůrce celé série, dodnes pracuje na nových dílech a není tajemstvím, že aktuálně mimo dalších projektů vzniká i Resident Evil 9. Dnes se ale budeme znovu věnovat remakům, do kterých se Capcom pustil a jejich výsledná kvalita se rovná skutečně “novým” hrám. Zmínit musíme především Resident Evil 2 a Resident Evil 4 Remake. V obou případech se jednalo o naprosto parádní moderní předělávky, které zaslouženě nasbíraly velmi vysoká hodnocení. To už se však nedalo říct o 3. dílu Nemesis, který byl značně ořezaný.

Podle dostupných informací od několika důvěryhodných insiderů, v Capcomu vznikají i další remaky. Nejčastěji byl zmiňován díl Code Veronica, ovšem k oznámení se stále nikdo nemá. K údajným remakům se nyní znovu vyjádřil AestheticGamer aka Dusk Golem, který pravidelně informuje herní komunitu především kolem série Resident Evil. Dusk Golem tvrdí, že aktuálně jsou ve vývoji předělávky Resident Evil 0 a Code Veronica, bohužel už nedodává, kdy by mohly být oznámeny, ovšem vyjádřil se ke kvalitě. “Capcom neplánuje tolik ambiciózní remaky jako byl Resident Evil 4 Remake, který byl v mnoha ohledech klenotem remaků s náročným vývojem a výslednou kvalitou.

V tuto chvíli je velmi pravděpodobné, že bychom se skutečně mohli dalších remaků dočkat. Například o zmíněném Code Veronica se mluví už několik let. Poslední informace tvrdily, že je ve vývoji od roku 2021, k oznámení prý dojde v roce 2024 a k vydání v roce 2025. V příštím roce, konkrétně začátkem roku, se údajně dočkáme i Resident Evil 9, který by jako první díl v sérii mohl dostat otevřený svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama