Revoluce v Call of Duty (2024)? Spekuluje se o otevřeném světě
i Zdroj: Activision
Novinka Revoluce v Call of Duty (2024)? Spekuluje se o otevřeném světě

Revoluce v Call of Duty (2024)? Spekuluje se o otevřeném světě

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 2. 2024 17:30

První Call of Duty s otevřeným světem? Skutečně opustí klasický lineární postup, na který jsme tolik let zvyklí? O něčem se spekuluje, vše vypadá velmi přesvědčivě.

Reklama

Letos dorazí několik velkých pokračování. Zmínit můžeme například STALKER 2, Test Drive Unlimited, Vampire: Bloodlines 2, ale především, další díl oblíbené série Call of Duty. Možná si teď řeknete, “achjo, zase to Call of Duty”, nebo “po tom, co předvedli s Modern Warfare 3, další díl ani nechceme.” A my tomu rozumíme, nicméně letošní díl, má být něčím opravdu speciální.

Call of Duty vyjde i v roce 2024, dorazit má podtitul Black Ops - Gulf War
i Zdroj: Treyarch Corporation

Call of Duty vyjde i v roce 2024, dorazit má podtitul Black Ops - Gulf War

Není žádným překvapením, že se nového Call of Duty dočkáme i v příštím roce. Podle nejnovějších informací dorazí podtitul…

23. 11. 2023 09:30

V následujících zhruba třech měsících Activision a studio Treyarch oznámí další díl. Tím by podle dosavadních informací mělo být pokračování mini-série Black Ops, podle všeho s podtitulem Gulf War. Ten by mohl být hned z několika důvodů velmi zajímavý. Za prvé, podle všeho jde o první díl Call of Duty, který projde čtyřletým vývojovým cyklem, ještě žádný z dřívějších dílů nebyl připravován takhle dlouho. 

První Call of Duty s otevřeným světem?

Za druhé bychom se mohli dočkat velkého posunu v sérii. Dodnes je Call of Duty bráno jako hra s lineárním příběhem, kdy je vše dopředu naplánováno, nascriptováno, ať už samotný příběh nebo postup. 

Call of Duty: Black Ops - Gulf War, jak se prý nový díl nazývá, přijde s velkou změnou. Podle serveru Insider Gaming, je velká šance, že letos dorazí příběhová linka, která hráče vezme do otevřeného světa, a stejně tak tomu má být i v roce 2025. Za nás by to byla rozhodně skvělá zpráva, jen si představte svět podobný například Far Cry, kde by bylo jen na nás, kdy a kam půjdeme, jakého nepřítele odděláme jako první, apod. Tuto informaci berte s rezervou, nebyla oficiálně potvrzena, nicméně je velmi pravděpodobné, že by Activision skutečně mohl opustit klasickou lineární linku. Tom Henderson, důvěryhodný insider pak dodává, že se hráči budou moct využívat vojenských vozidel, a chybět nemá ani možnost rychlého cestování (které můžeme znát z x dalších open-world her). 

Otázka na vás, jak by se vám nové Call of Duty líbilo s otevřeným světem? Zní to parádně, otázkou pak také je, zdali Treyarch dokáže vytvořit skutečně živý svět s aktivitami, které brzy neomrzí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama