Režisér hry Star Wars: Jedi Survivor Stig Asmussen opouští společnost Electronic Arts
i Zdroj: Electronic Arts
Star Wars Jedi: Survivor Novinka Režisér hry Star Wars: Jedi Survivor Stig Asmussen opouští společnost Electronic Arts

Režisér hry Star Wars: Jedi Survivor Stig Asmussen opouští společnost Electronic Arts

Richard Šimáček

Richard Šimáček

14. 9. 2023 01:04

Veterán hry God of War řídil populární akční adventuru Star Wars od společnosti Respawn. Stig Asmussen, režisér her Jedi: Survivor a Fallen Order, odchází ze společnosti Electronic Arts

Reklama

“Po pečlivém zvážení se Stig Asmussen rozhodl opustit Respawn a věnovat se dalším dobrodružstvím a my mu přejeme hodně štěstí,” uvedl mluvčí EA. “Vedení týmu Respawn se ujmou veteráni, kteří budou pokračovat v práci na hře Star Wars Jedi: Survivor.”

Asmussen působil ve společnosti Respawn Entertainment jako ředitel od roku 2014. Předtím působil ve společnosti Sony Interactive Entertainment, kde pracoval především na sérii God of War, včetně řízení God of War III. Asmussen své další působiště neprozradil.

Série Star Wars: Jediové byla pro EA pozoruhodně úspěšná, což z ní dělá jakousi výjimku z celkových zkušeností společnosti s touto sérií. Když EA poprvé odhalila hru Star Wars Jedi: V roce 2018 se společnost zrovna zpomatovávala z Battlefrontu 2, který se ukázal jako velmi kontroverzní kvůli implementaci loot boxů. Fallen Order byl sice kritizován za své chyby, ale ukázalo se, že je pro EA úspěšný, a hra Survivor sérii dále etablovala. Asmussen již dříve prohlásil, že chtěl ze Star Wars: Jedi udělat trilogii, o to překvapivější je jeho náhlý odchod.

Asmussenův odchod přichází uprostřed nejistého období pro EA, kdy se Respawn zařadil mezi studia, která byla rozdělena do samostatné skupiny EA Entertainment. BioWare patří mezi studia, která tato změna postihla nejvíce, a zažilo tvrdé propouštění uprostřed vývoje Dragon Age: Dreadwolf. Dá se očekávat, že odchod Stig Asmussen značně ovlivní poslední díl triologie Star Wars: Jedi, který je ve vývoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama