RTX 5090: Téměř 3 GHz a 30% navýšení výkonu oproti RTX 4090
i Zdroj: Nvidia
Novinka RTX 5090: Téměř 3 GHz a 30% navýšení výkonu oproti RTX 4090

RTX 5090: Téměř 3 GHz a 30% navýšení výkonu oproti RTX 4090

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2
Platformy Windows PC

Již letos společnost Nvidia představí a uvede do prodeje očekávanou GeForce RTX 5090 a důvěryhodné zdroje pomalu přicházejí s prvními podrobnostmi.

Reklama

Společnost Nvidia by ještě v průběhu letošního roku měla světu představit zbrusu nový model grafických karet GeForce RTX 5090. A již se internetem začínají šířit první informace ohledně výkonu. Se vším přišel známý leaker s přezdívkou Chiphell - ten tvrdí, že nový model vlajkové lodi Nvidie nabídne až 30% nárůst výkonu oproti GeForce RTX 4090.

RTX 5090 prý nabídne takt s 2.9 Ghz, 448bitovou paměťovou sběrnici s šířkou pásma 1568 GB/s a 28 GB paměti GDDR7. Navíc se již nějakou dobu tvrdí, že má v počítači zabrat jen dva sloty (díky PCTuning.cz). Tvrdí se, že: “dva sloty má zabrat chladič na founders edici grafik. Navíc má být zachován koncept dvou větráčků.” Nutno samozřejmě podotknout, že nejde o oficiálně potvrzené informace. Již se objevila také spekulace ohledně spotřeby. Zatím co jeden z leakerů tvrdí, že by mělo vše zůstat o 450 W, jiní udávají celkem přestřel a to 600 W

Nvidia a Intel údajně přemýšlí nad vlastní ruční konzolí
i Zdroj: Spite.cz / Copilot

Nvidia a Intel údajně přemýšlí nad vlastní ruční konzolí

Je ruční konzole budoucnost hraní? Jen za poslední rok bylo oznámeno několik modelů, přičemž všechny skrývají hardware od…

RTX 5090

Na první oficiální informace si ještě budeme muset počkat. Představení RTX 5090 by mohlo proběhnout někdy na podzim, přičemž samotný prodej grafických karet má odstartovat na konci letošního roku. Jak se těšíte na nejnovější model? Dejte nám vědět do komentáře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama