Šéf Epic Games má jasno, kdy se vrátí Fortnite na iOS?
i Zdroj: Spite.cz ©
Fortnite Novinka Šéf Epic Games má jasno, kdy se vrátí Fortnite na iOS?

Šéf Epic Games má jasno, kdy se vrátí Fortnite na iOS?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 1. 2024 14:40

Vrátí se Fortnite na naše telefony a tablety od Applu? Šéf Epic Games má jasný plán, jak to udělat, a kdy by to asi tak mohlo být. Vše vypadá velmi nadějně, že by konečně?

Reklama

Chystá se velký návrat? Nesmírně populární Fortnite je zhruba 4 dlouhé roky staženo z oficiálních obchodů Google Play a AppStore. Mohlo si za to na jednu stranu samo vedení společnosti Epic Games, které se nechtělo dělit o peníze, do hry i přes jasně daný zákaz implementovalo vlastní obchod, čímž se transakce neprováděly přes Google či Apple, a ti přicházely o zisky. Odstartovaly se tím velké soudní tahanice, a výsledek dodnes nikde. Epic Apple několikrát žaloval s argumentem, že Apple využívá monopolu. Hráči by podle Epicu měli mít na výběr, z jakého obchodu si zakoupí herní měnu.

Epic má ale plán! Již koncem letošního roku si majitelé iOS verze budou moct stáhnout mobilní aplikaci Epic Games Store, kde se objeví Fortnite tak, jak jej máme rádi. Tato novinka se výjimečně týká přímo Evropy, kde se před několika týdny změnila nařízení. Doufejme, že se Apple nepostaví také proti aplikaci EGS, čímž by znovu Epicu překazil cestu, jak dostat Fortnite do mobilů hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama