Šéf Valve nechtěl, aby v Left 4 Dead byly zombíci
i Zdroj: Spite.cz
Back 4 Blood Novinka Šéf Valve nechtěl, aby v Left 4 Dead byly zombíci

Šéf Valve nechtěl, aby v Left 4 Dead byly zombíci

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 5. 2022 12:07

Bývalý vývojář Valve, Chet Faliszek, prozradil, že GabeN (majitel Valve) neměl zájem o zombies v Left 4 Dead.

Reklama

Chet Faliszek, bývalý vývojář Valve, který se podílel na populárních hrách jako Portal 2, Half-Life a Left 4 Dead prozradil pár hodně zajímavých informací ohledně vývoje zombie kooperace Left 4 Dead z roku 2008. Mimo jiné v rozhovoru řekl, že šéf Valve, Gabe Newell nechtěl zombíky ve hře. 

Že ve Valve vznikne kooperační FPS střílečka bylo dávno rozhodnuto, ve studiu se již naplno pracovalo, když najednou došlo na rozhovor mezi GabeNem a Faliszekem. Zakladatel Valve mu měl říct, že dát zombíky do jejich hry není dobrý nápad. Odůvodnil to tak, že kategorie " zombies " je jen pro určitou komunitu lidí, podobně, jako The Walking Dead, zatím co střílečka z pohledu první osoby osloví mnohem více hráčů.

Vše nakonec zůstalo u zombíků a je to jedině dobře, Left 4 Dead i pokračování Left 4 Dead 2 do dnes patří mezi nejlepší kooperační zombí hry vůbec, a hráči roky volají po třetím díle. Na tom se však neprauje a pravděpodobně ani není v plánech Valve, přesto se prý pracuje na "několika vzrušujících hrách". Pokud Vám ale pokračování chybí, určitě by Vás mohla oslovit hra Back 4 Blood z roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama