Sony propouští a zavírá studio PlayStation London
i Zdroj: PlayStation Studios
Novinka Sony propouští a zavírá studio PlayStation London

Sony propouští a zavírá studio PlayStation London

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 2. 2024 16:00

Studio PlayStation London, které v současnosti připravovalo ambiciózní multiplayerový fantasy titul, končí. Sony oznámila další propouštění, kterému se nevyhnou ani další týmy.

Reklama

Japonský gigant se nevyhne nepříznivé situaci a restrukturalizaci. Společnost Sony PlayStation právě oznámila, že v reakci na tyto změny bude nucena provést propouštění a bohužel dojde k úplnému uzavření své pobočky v Londýně. Níže naleznete oficiální vyjádření.

Rozhodli jsme se udělat velmi obtížné rozhodnutí a oznámit plán na snížení celkového počtu zaměstnanců o zhruba 8 %, což představuje asi 900 lidí po celém světě.

PlayStation London

London Studio bylo založené v roce 2002 a patřilo mezi první interní studia PlayStationu. Tvůrčí celek se nikdy nezaměřoval na ty největší hry, nicméně na jejich seznamu najdeme známé a oblíbené tituly jako This is Football, SingStar, Fired Up nebo World Tour Soccer. V posledních několika letech se soustředili především na VR hry, mezi ty patří třeba Blood & Truth nebo PlayStation VR Worlds.

Připravovaná fantasy hra..

Aktuálně studio pracovalo na multiplayerové fantasy hře, která měla hráče zavést do ulic Londýna. Tento titul byl plánován jako jejich nejambicióznější projekt” dosud. Bohužel, pravděpodobně dojde k zrušení této hry, na níž pracovali několik let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama