Společnost Disney zahajuje miliardovou spolupráci s Epic Games
i Zdroj: Disney
Novinka Společnost Disney zahajuje miliardovou spolupráci s Epic Games

Společnost Disney zahajuje miliardovou spolupráci s Epic Games

Richard Šimáček

Richard Šimáček

8. 2. 2024 00:00

Společnost Disney získala 1,5miliardový podíl ve společnosti Epic Games. Disney tak chce získat větší prostor pro propagaci svého obsahu, jako je Star Wars či Marvel.

Reklama

Novinku oznámil generální ředitel Disney Bob Iger v rozhovoru pro televizní stanici CNBC. Častěji se tak dočkáme exkluzivního obsahu Disney ve Fortnite. Ve hře se častěji objeví obsah ze Star Wars, Marvelu, Pixaru nebo i Avataru. Celkem společnost Disney koupila podíl v hodnotě 1,5 miliardy dolarů.

Toto spojení prospěje oběma stranám. Disney bude mít více prostoru, kde propagovat svůj obsah, a společnost Epic Games naláká do Fortnite nové hráče, kteří si rádi koupí nějaký ten exkluzivní skin své oblíbené postavy. 

Společnost Disney chce tímto spojením vytvořit zcela nový otevřený ekosystém obsahu, který se bude neustále rozšiřovat. Možná se tak dočkáme i oznámení nových Star Wars či Marvel filmů přímo ve hře Fortnite.

Co konkrétně se chystá, zatím nevíme, ale vzhledem k velké investici na straně Disney to bude určitě velkolepé. Jedná se o největší investici společnosti Disney do herního studia v historii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama