Společnost Unity Software propustí 25 procent svých zaměstnanců
i Zdroj: miHoYo Network Technology
Novinka Společnost Unity Software propustí 25 procent svých zaměstnanců

Společnost Unity Software propustí 25 procent svých zaměstnanců

Richard Šimáček

Richard Šimáček

10. 1. 2024 09:00

Společnost Unity Software propustí zhruba 25 procent svých zaměstnanců, což je další velký otřes v jednom z největších studií, které se zabývá vývojem herních enginů.

Reklama

Unity oznámila propouštění v pondělí ve zprávě pro regulační orgány a v interním sdělení společnosti. Mluvčí společnosti sdělil, že škrty se dotknou všech týmů, regionů a oblastí podnikání a povedou ke zrušení přibližně 1 800 pracovních míst. Studio Unity stojí například za vývojem hry Genshin Impact.

„Snižujeme počet věcí, které děláme, abychom se soustředili na naši hlavní činnost a podpořili náš dlouhodobý úspěch a ziskovost,“

napsal údajně dočasný generální ředitel Jim Whitehurst v memorandu společnosti.

Jedná se o poslední z řady propouštění od doby, kdy společnost Unity koncem roku 2023 oznámila “reset společnosti” po odchodu bývalého generálního ředitele Johna Riccitiella. V listopadu společnost Unity propustila 265 zaměstnanců v souvislosti s ukončením dohody se studiem digitálních efektů Weta FX.

Další propouštění proběhlo také v lednu a květnu 2023. Dohromady se propouštění dotkne téměř 3 000 lidí, přičemž se očekává, že další snižování počtu zaměstnanců bude následovat.

Společnost Unity se zmítá v chaosu od září, kdy oznámila politiku instalačních poplatků, což vyvolalo rozruch a vedlo některé vývojáře k příslibu přechodu na jiné platformy. Odpor proti této politice vedl v říjnu k rezignaci tehdejšího generálního ředitele Johna Riccitiella.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama