Studio Ironmace údajně ukradlo důležité zdroje a využilo je pro svoji hru
i Zdroj: Spite.cz
Dark and Darker Novinka Studio Ironmace údajně ukradlo důležité zdroje a využilo je pro svoji hru

Studio Ironmace údajně ukradlo důležité zdroje a využilo je pro svoji hru

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 3. 2023 11:42

Vydavatelství Nexon vyslalo policii do studia Ironmace (Dark and Darker), údajně jim ukradlo některé assety a zdrojový kód.

Reklama

Do zbrusu nového, Korejského vývojářského studia Ironmace, začátkem týdne vtrhla policie, několik jejich vývojářů mělo u bývalého zaměstnance (Nexon) ukrást spousty materiálů, které původně byly vytvořeny pro titul P3, ten však nikdy nevyšel. Veškeré podezření sahá až do roku 2021, kdy jeden z vývojářů projektu P3 byl přistižen při krádeži důležitých souborů a zdrojového kódu. Vydavateství Nexon jej samozřejmě ihned propustilo. 

Zmíněný " zloděj dat " si s několika dalšími vývojáři, kteří se též podíleli na vývoji výše zmíněného projektu, založil vlastní studio Ironmace, kde společně odstartovali vývoj nenáročného MMORPG pod názvem Dark and Darker. To se však až příliš podobá zrušenému projektu P3, čehož si samozřejmě v Nexonu všimli. 

Právníci Nexonu oznámili, že hra Dark and Darker je až podezřele podobná jejich zrušenému projektu P3, a že některé věci si nemohli vytvořit sami. Studio Ironmace se však brání a na sociálních sítích tvrdí, že vše si zařídili legálně a nic neohrozí jejich vydání hry v předběžném přístupu, ke kterému má dojít za několik málo týdnů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama