Ubisoft opouštějí desítky důležitých vývojářů
i Zdroj: Spite.cz
Far Cry 6 Novinka Ubisoft opouštějí desítky důležitých vývojářů

Ubisoft opouštějí desítky důležitých vývojářů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

21. 12. 2021 10:49

A je to tu zase, giganta Ubisoft v posledních dnech opustili desítky důležitých vývojářů, ti pracovali na Far Cry či Assassin's Creed.

Reklama

Zdá se, že vedení Ubisoftu bude řešit další velký problém. Ukázalo se, že Ubisoft, konkrétně pobočky, kde se pracovalo na sérii Assassin's Creed nebo Far Cry opustilo spousty důležitých lidí. Přesto je prý vše pod kontrolou, alespoň to tvrdí vedení, nicméně právě skvělé série jako Far Cry a Assassin's Creed táhnou společnost kupředu - zatím co jiné značky jako Watch Dogs či Ghost Recon v posledních letech padají.

Podle neoficiálních statistik údajně jen z Ubisoft Toronto (tvůrci Far Cry 6 či Splinter Cell), odešlo 25 vysoce postavených vývojářů. Ubisoft Montreal pak mělo opustit hned 12 důležitých vývojářů, celkově obě pobočky pak opustilo hned asi 120 zaměstnanců.

 

A ptáte se proč?

Dnes už bývalí zaměstnanci Ubisoft si stěžují na nízké platy, zajímavé pracovní nabídky od konkurence, sexuální obtěžování na pracovišti či změnu politiky ve společnosti. Tím mají pravděpodobně namysli, že kdysi tolik oceňované singleplayerové hry pomalu střídají free-to-play tituly. Aktuálně se připravuje například XDefiant a The Division: Heartland.

Jaký to bude mít dopad na další hry od Ubisoftu, to se ukáže v rámci několika dalších let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama