Under a Rock je nádherná survival hra, kde přežíváte na tajemném ostrově, obývaném exotickými tvory
i Zdroj: Nordic Trolls
Novinka Under a Rock je nádherná survival hra, kde přežíváte na tajemném ostrově, obývaném exotickými tvory

Under a Rock je nádherná survival hra, kde přežíváte na tajemném ostrově, obývaném exotickými tvory

David Vondráček

David Vondráček

3. 5. 2024 11:00

Ve hře Under a Rock, od Indie studia Nordic Trolls, se vžijeme do role průzkumníka, který uvízl na ostrově. Místní tvorové se ale vydali jinou evoluční cestou, než jakou známe.

Reklama

Na začátku hry si vytvoříte svého vlastního průzkumníka, se kterým se na exotický ostrov vydáte. Děj hry by se měl odehrávat na začátku 19. století, to ale nebude pro hru zase tolik důležité. Důležitější je to, že dostat se z ostrova v jednom kuse pryč, nebude jednoduchý úkol. Protože se jedná o survival z pohledu třetí osoby, bude důležité sehnat zásoby, hlavně vodu a jídlo. Kromě toho si postavíme i náš vlastní domeček, ve kterém budeme přežívat. Přičemž v této možnosti pak můžeme pustit uzdu své fantazii. 

Under a Rock slibuje náhodně generovaný svět, takže každá nová hra bude zcela jiná. Nabídne možnosti jako výrobu předmětů,, stavění,  sklízení úrody, hospodaření, rybolov, prozkoumávání ostrova, nebo oceánu. V neposlední řadě dojde také na bojování. Ostrov je plný zvířat a ne všechna budou přítulná, nebo přátelská. Na druhou stranu zase půjdou některé ochočit, chovat a nebo na nich jezdit. Některá zvířata také budou mít k dispozici speciální schopnosti, které vám mohou pomoci, popřípadě ublížit. Kromě zvířat má ale ostrov ještě zvědavé domorodce. S těmi bude možnost se přátelit, nebo s nimi naopak bojovat. Hra vás v tomto ohledu nijak omezovat nebude.

Under a Rock nabídne i kooperativní režim a to až pro deset hráčů. Na ostrově tak nemusíme přežívat sami ale i s kamarády. Nezapomeňte, že co se stane na ostrově, zůstane na ostrově. Kdo vás bude soudit za to, že nějaké zvířátko skončí ve vašem žaludku?

"Procedurální hra o přežití v otevřeném světě pro 1-10 hráčů. Prozkoumej tajemný a barevný ostrov obývaný exotickými tvory, nadměrně velkými divokými zvířaty a zvědavými domorodci. Odhal jeho tajemství, vybuduj základnu, přežij v nepřátelském prostředí a v nebezpečných nocích.„ Tak o hře píše popisek na stránce Steam.

Na hře se prozatím stále pracuje, i proto zatím Under a Rock datum vydání nemá. Určitě ale dorazí v rámci předběžného přístupu. Čeština na hru v plánu prozatím není. Za to hra kromě PC bude k dispozici i na PS5, Linux, Xbox One a Xbox sérii X/S. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama