Už brzy skončí jedna velká éra v sérii Call of Duty, tvrdí insider. Hráči spekulují o free-to-play modelu, který by každým rokem dostal mohutné DLC
i Zdroj: Activision
Novinka Už brzy skončí jedna velká éra v sérii Call of Duty, tvrdí insider. Hráči spekulují o free-to-play modelu, který by každým rokem dostal mohutné DLC

Už brzy skončí jedna velká éra v sérii Call of Duty, tvrdí insider. Hráči spekulují o free-to-play modelu, který by každým rokem dostal mohutné DLC

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 8. 2023 08:00

Skončí Activision s každoročním vydáváním Call of Duty? Něco málo možná naznačil insider, když na Reddit umístil tajemné vyjádření: "Internet se zbortí, až se to dozvíte," tvrdí následně na Twitteru. Hráči již odstartovali spekulace o tom, o co by tak mohlo jít.

Reklama

Nekonečná série Call of Duty, hráči už si zvykli, že rok co rok přichází nový prémiový díl, který rozšíří tuto možná nejslavnější herní franšízu. To, že jsme si ale museli zvyknout, neznamená, že s tím všichni souhlasíme. Prakticky každý rok čteme negativní komentáře a sledujeme nejrůznější reakce na fakt, že Activision přináší každý rok prakticky tu samou, jen přeskinovanou hru bez větších inovací. To samé se stane letos, již 10. listopadu vyjde Modern Warfare 3, nicméně jak všichni dobře víme, hra původně vznikala jako velké DLC pro Modern Warfare 2 z roku 2022, situace se s bobtnajícím obsahem změnila a tak jen rok po vydání MW2 dostaneme pokračování v podobě MW3. Dočkáme se ale nějakých změn v hratelnosti, dorazí nové mapy nebo revoluční inovace? S největší pravděpodobností nikoliv.

To, že se série téměř nikam neposouvá musí vidět i majitel značky Activision. A ten možná chystá něco, co “definitivně ukončí jednu velkou éru série Call of Duty,” tvrdí insider @TheEternalGazed na Redditu, dodává však, že to neznamená konec Call of Duty. Co si pod tím tedy představit?

Je to prostě něco, co bude znamenat konec éry naší milované herní franšízy.

Dodal později Eternal Gazed na Twitteru. Gazed, aspoň prozatím, nespadá do nějak důvěryhodné skupiny insiderů, nicméně pár příspěvků o Call of Duty, které se následně potvrdily, měl a věděl o informacích dříve, než je publikoval Activision.

Konec prémiových dílů tak, jak je známe?

Eternal Gazed neprozradil žádné detaily a tak na řadu přicházejí spekulace. Pokud má skončit jedna velká éra, může se týkat prémiových dílů a jejich častého vydávání, které jak zmiňujeme, přichází každým rokem. Call of Duty se tak i přes velké prodeje, stává stále méně zajímavým. Hráči jeho vyjádření berou velmi vážně a nejčastěji situaci komentují slovy,

Vyjde free-to-play Call of Duty, které každý rok dostane velké DLC, battle-passy a vše ve stylu Fortnite

, myslí si spousty komentujících. A nám by to nepřišlo vůbec divné. Něco podobného jsme čekali i v případě série FIFA, která též vychází každým rokem a prakticky nic nového nepřináší. Nebylo by tak lepší, kdybychom každý rok dostali velké DLC, které by zkrátka rozšířilo hru? 

Bude zajímavé sledovat, co tím koncem jedné velké éry autor myslel, pokud se však celý příběh samozřejmě zakládá na pravdě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama