Užijte si poslední týdny hraní, Battlefield 3, 4 a Hardline na některých platformách končí
i Zdroj: Electronic Arts
Battlefield 3 Novinka Užijte si poslední týdny hraní, Battlefield 3, 4 a Hardline na některých platformách končí

Užijte si poslední týdny hraní, Battlefield 3, 4 a Hardline na některých platformách končí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 7. 2024 13:50
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Battlefield 3, 4 a Battlefield: Hardline si již na některých starších platformách nezahrajeme. Společnost EA se k poslednímu červenci rozhodla odstavit servery.

Reklama

Společnost Electronic Arts v minulém roce hráče upozornila, že v průběhu letošního roku dojde k definitivnímu vypnutí serverů hned u několika oblíbených dílů série Battlefield. Konkrétně se to týká velmi úspěšného a jednoho z nejpopulárnějších dílů - Battlefield 3, včetně Battlefield 4 a Battlefield: Hardline. Kromě toho budou staženy z digitálních obchodů. Ovšem nutno dodat, že se celá tato akce týká pouze konzole PlayStation 3 a Xbox 360, servery těchto her poběží dál pouze na PC. Hardline pak zůstane dostupné na PC, PlayStation 4 a Xbox One. K odstavení serverů dojde 31. července 2024. Příběhové části, které nevyžadují připojení k internetu budou nadále hratelné.

Proč se servery uzavírají?

Společnosti často ukončují provoz serverů u multiplayerových her z několika důvodů. Když počet aktivních hráčů klesne, provoz serverů se stává neekonomickým. Udržování serverů a technické podpory vyžaduje značné finanční prostředky. Starší hry mohou běžet na zastaralé infrastruktuře, která není kompatibilní s moderními technologiemi. Navíc se společnosti mohou rozhodnout alokovat zdroje na vývoj a podporu novějších her. Tímto způsobem optimalizují své náklady a zaměřují se na aktuálně populární tituly.

Chybí vám Battlefield 3?

Battlefield 3 je hráči považován za jeden z nejlepších dílů série a já tuto statistiku mohu jen potvrdit. Šlo o naprosto revoluční díl, který byl dlouho populární i po vydání svých nástupců. Nicméně již nějakou dobu se tvrdí, že by pod Electronic Arts měl vznikat remaster. Oficiálně to však stále nikdo nepotvrdil a v současné době víme snad jen fakt, že DICE v roce 2025 představí zbrusu nový díl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama