Více než polovina herních studií využívá AI, tvrdí společnost Unity
i Zdroj: Spite.cz / Gencraft
Novinka Více než polovina herních studií využívá AI, tvrdí společnost Unity

Více než polovina herních studií využívá AI, tvrdí společnost Unity

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 3. 2024 14:00

Vypadá to, že velkou součástí vývoje dnešních her si vezme na starost umělá inteligence. Podle společnosti Unity, dnes AI využívá více než 62 % studií.

Reklama

Dnes se umělá inteligence stává běžnou součástí našich životů. Komunikujeme s ní, generujeme obrázky a videa, a teď ji najdeme i v běžných spotřebičích jako jsou ledničky nebo pračky. AI nám navíc může výrazně usnadnit práci v mnoha oblastech. Třeba v herním průmyslu ji využívají vývojářská studia k efektivnější tvorbě her.

Nové AI zařízení GameScent umožní hráčům ucítit hru během hraní
i Zdroj: Rockstar Games

Nové AI zařízení GameScent umožní hráčům ucítit hru během hraní

O zařízení, které umožní hráčům cítit různé pachy z her, se mluví už dlouho. Nyní jedno takové vyšlo. Zařízení GameScent…

28. 2. 2024 07:00

Společnost Unity, známá pro svůj populární herní engine, nedávno oznámila, že až 62 % herních studií využívá AI při výrobě her. Jak přesně jim AI pomáhá? Zatím není třeba se obávat, že by AI sama vytvářela AAA tituly; spíše pomáhá vývojářům psát kódy a pracuje na méně zábavných fázích vývoje. Existují však i výjimky, kdy AI dokáže vytvořit celé herní světy nebo dokonce připravit NPC postavy s příběhem, což například hodlá využít Ubisoft. Velmi kritizované pak bylo studio Pocket Pair, které stojí za hitem Palworld, tvůrci byli před vydáním nařčeni, že prakticky celou hru připravila AI. Kde je pravda, to se asi jen tak nyní nedozvíme.

Nahradí AI vývojáře?

Podle nedávného výzkumu, který připravila společnost Keywords Studios, AI nenahradí talentované vývojáře. Jak jsme již zmiňovali, dokáže opravdu skvěle pomoct s nudnou prací, kde tvůrcům zajistí podstatně rychlejší práci, než kdyby vše dělali ručně.

A jaký názor máte na umělou inteligenci v souvislosti s hrami vy? Dejte nám vědět, budeme rádi za každou reakci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama