Vyplatí se ještě navštěvovat český herní veletrh For Games?
i Zdroj: Jakub Hergesell / Spite.cz
Novinka Vyplatí se ještě navštěvovat český herní veletrh For Games?

Vyplatí se ještě navštěvovat český herní veletrh For Games?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 10. 2023 19:00

Navštívili jsme další ročník českého herního veletrhu For Games, a bohužel jsme si opět neodnesli příliš dobré zážitky. K vidění tu byla jediná nová hra, spousta stánků pak nabídla i několik let starou FIFU.

Reklama

Během uplynulého víkendu se v pražských Letňanech odehrál další ročník herního veletrhu For Games. Ten jsme podobně jako každý rok navštívili i my z redakce. Jak hodnotíme celý průběh, vystavovatele a celkovou akci? Jde pravděpodobně o nejslabší herní veletrh, který jsme kdy viděli. 

Po příchodu přímo na For Games nás překvapilo, kolik lidí se zde nachází, vždyť minulý ročník byla vstupní hala poloprázdná. Po chvilce jsme zjistili, proč. Poslední hala, ve které se vždy konalo finále ve hře Counter Strike, byla zavřená, čímž se celý veletrh opět zmenšil. 

Velké zklamání:

Většina “stánků” nabízela jeden, maximálně dva počítače, na kterých jsme si mohli zahrát Counter Strike 2 nebo Valorant. Opravdu chce ale člověk, který navštíví “herní veletrh” hrát hry, které může mít doma zdarma? Neměly by se zde prezentovat hry, které aktuálně vycházejí nebo brzy vyjdou? Třešničkou na dortu pak byly stánky, kde jste si mohli s kamarádem zahrát FIFU. Ano, čtete FIFU, nikoliv nejnovější díl EA Sports FC 24. O jaký přímo ročník šlo nevíme, každopádně v minulém roce se na For Games často objevoval i 3 roky starý díl.

Co se nám líbilo:

Mile nás potěšilo Nintendo, které na výstavu do Prahy přivezlo ukázat Switch, na kterém jsme si mohli vyzkoušet exkluzivity jako Zelda, Splatoon a několik Mario her. Cestou jsme pak narazili na Mortal Kombat 1 nebo stánek Lenovo, který si pro návštěvníky připravil program na celý den.

Výsledný verdikt:

Jestliže patříte mezi velké herní nadšence a je vám více než 16 let, nemá cenu tuto výstavu navštěvovat. Nenajdete tu už nic, co by se zde mělo ukázat v první řadě, a to jsou zbrusu nové videohry, které by prezentovaly přímo vydavatelé stejně, jako dřív. For Games bych já osobně navštívil jen se svým malým děckem, kterého už nebaví procházet vedlejší výstavy For Kids a For Beauty. Doufejme, že se For Games do příštího roku zlepší a dokáže sehnat kvalitní partnery, protože tímto přístupem to budou 100 procentně poslední ročníky.

Vyplatí se ještě navštěvovat český herní veletrh For Games?
i Zdroj: Jakub Hergesell / Spite.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama