Novinka Vývojáři z EA údajně prodávali kartičky z FIFY za tisíce dolarů

Vývojáři z EA údajně prodávali kartičky z FIFY za tisíce dolarů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 3. 2021 14:58

Tohle si vývojáři a celá společnost EA za rámeček rozhodně nedá. Tvůrci FIFY byli nařčeni z překupnictví.

Reklama

Série FIFA patří mezi nejprodávanější herní série vůbec. Téměř každý rok se prodají miliony kopií a popularita hry se neustále zvedá. Velký zájem je hlavně o multiplayerový režim FIFA Ultimate Team, kde hráči sbírají kartičky běžným hraním a sestavují si tým svých snů. Nicméně kartičky lze také koupit skrze mikrotransakce a loot-boxy, tady ale většinou nevíte, co vám padne, hráči zde utrácejí obrovské peníze a často jim dropnou pouze karty, které ani nechtějí. Je tedy jasné, že o legendární kousky je velký zájem, přičemž hráči jsou ochotní zaplatit i několik tisíc korun.

Toho, jak se prozatím zdá, chtěl využít někdo z EA, pravděpodobně vývojář FIFY, který na Italské Facebookové stránce nabízel legendární kartičky s TOP staty. Inzerát obsahoval také dost podezřelou informaci " Kartičky jsou přímo z EA ". Na inzerát tedy reagoval RiberaRibell, ovšem pouze aby se informoval, neměl v plánu karty kupovat.

Konverace mezi ním a pravděpodobně vývojářem hry byla od začátku podezřelá, už jen z důvodu, že vývojář chtěl po hráči pouze nickname na EA či PlayStation Network. Samotné karty pak chtěl prodat od 750€ do 1000€, šlo o kartičky legend z edice Team of the Year. Konverzaci zaznamenal a zveřejnil na svém kanále (můžete vidět výše). Toho si již všimlo i EA, které zaragoval stím, že tuto kontroverzní situaci prošetří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama