Warhammer 40K: Space Marine 2 – dojmy z multiplayeru
i Zdroj: Saber Interactive
W40k: SM2 Novinka Warhammer 40K: Space Marine 2 – dojmy z multiplayeru

Warhammer 40K: Space Marine 2 – dojmy z multiplayeru

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

1
Platformy Windows PC

Warhammer 40K: Space Marine 2 v singleplayeru potěšil. Celkem dlouhá kampaň sice zabaví, ale teď je si třeba povědět, jak je na tom multiplayer.

Reklama

První díl Warhammer 40K Space Marine nabízel vcelku zábavný, ale na obsah chudý multiplayer, který velmi brzo umřel. Autoři se pokusili hru obohatit o pár DLC, ale něco tomu chybělo. Noví autoři se rozhodli i tento problém napravit a proto nám hned v den vydání naservírovali vcelku slušnou várku obsahu.

Warhammer 40k Space Marine 2
i Zdroj: Saber Interactive
Warhammer 40k Space Marine 2

COOP jak se patří

První díl obsahoval kooperační režim, ale byl to jen horde mód bez další zajímavé hodnoty. Pár map, kde se dalo vyřádit jak za mariňáky, tak z Chaos mariňáky. Nic extra, ale na chvíli to zabavilo. 

Každopádně mě velmi potěšilo, že tento coop byl v druhém díle nahrazen plnohodnotnou coop kampaní. Sice obsahuje zatím pouhých šest misí, ale autoři jejich počet plánují v budoucnu navýšit. Což je jedině dobře.

Hlavní síla coop kampaně tkví v tom, že se nejedná o sbírku náhodných misí. Naopak. Během kampaně jednoho hráče jste mnohokrát ve VOXu slyšeli, co dělá jinde jiný tým. Titus před každou větší akcí rozdělil úkoly a pak jste slyšeli různá hlášení, co tým pověřený daným úkolem vyvádí. No a tady se stáváte členy oněch týmů, takže nejste ochuzeni ani o jejich akce.

Každá ze šestice misí je vybalancovaná, zábavná a nutno říci, že i dosti dlouhá. Žádných deset minut, ale min dvacet, spíš více. Postupují paralelně k příběhu, takže krásně doplní střípky z mozaiky.

Před každou misí si vyberete třídu svého Mariňáka, je jich celkem šest. Coop je sice pro trojici hráčů, nicméně každý musí být jiné třídy. Jinak vás to do hry nepustí. Tato věc mě z počátku štvala, protože jsem chtěl expit jednu třídu, ale hra mi to díky připojování do her neumožňovala. Dá se na to zvyknout a po čase si najdete svou oblíbenou, u které pravděpodobně zůstanete.

Každá třída, každá zbraň získává zkušenosti separátně a nutno dodat, že mě to z počátku vadilo. Na druhou stranu vás hra nutí experimentovat a najít si prostě nejlépe to, co vám osobně vyhovuje.

Osobně si myslím, že COOP bude tuhle hru držet nad vodou delší dobu. Pokud budou přibývat mise postupně, určitě to bude udržovat i hráčskou komunitu.

Space Marine 2
i Zdroj: Saber Interactive
Space Marine 2

Multiplayer jako v 1

Posledním módem, který Space Marine 2 obsahuje, je klasický multiplayer. Nabídnuté módy jsou klasika, team deathmatch a boje o území ve dvou variantách. Map je dostatek na rozumné vyblbnutí. Co potěší, je fakt, že zkušenosti pro třídy a zbraně se spojují s coopem. Pokud vás tedy nějaký mód nebaví, nemusíte ho hrát. Hra vás do ničeho netlačí. Můžete si dělat vše podle libosti a jak chcete. Navíc, přijde mi že obyčejný multiplayer hraje méně lidí, než coop. Je těžší se připojit do hry. Těžší, ale ne nemožné. 

Bohužel, mp samotný není tak zábavný, jako kampaň nebo coop. Určitě si fandy ale najde.

Warhammer 40K Space Marine 2
i Zdroj: Saber Interactive
Warhammer 40K Space Marine 2

Suma sumárum

Warhammer 40k Space Marine 2 mě nezklamal ani ve hře pro více hráčů. Dostal jsem přesně, co jsem očekával. Vcelku zábavný multiplayer a velmi dobrý coop. Bohužel, největší mínus je ryze technický – po launchi je občas problém se připojit do hry. Nejedná se ale o takovou bídu, jakou zažil třeba Gray Zone Warfare, nebo Beta Black Ops 6. Za sebe můžu hru doporučit zejména fandům Warhammer 40k. Absolutní fanatici sice najdou dost problémů s oficiálním lorem, ale ostatní si hru užijí bez problémů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama