WB Games se údajně chystá rozprodat některá studia a nabízet značky
i Zdroj: NetherRealm Studios
Novinka WB Games se údajně chystá rozprodat některá studia a nabízet značky

WB Games se údajně chystá rozprodat některá studia a nabízet značky

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

WB Games potřebuje velké a komerčně úspěšné hry, což se však dlouhodobě nedaří. V současnosti vše táhne více než rok staré Hogwarts Legacy. Znovu se mluví o výprodeji.

Reklama

V roce 2022 jsme byli svědkem další obrovské akvizice. Společnost Discovery koupila za neuvěřitelných 43 miliard dolarů kompletně celé Warner Bros, což zahrnuje veškeré značky, včetně videoher, vznikla tak společnost Warner Bros. Discovery. Nicméně s tím přišel i jeden zásadní problém. Discovery se nezamlouvala nepříliš výdělečná divize WB Games. Ihned se tak začalo mluvit o tom, že buď celé WB Games, nebo jednotlivá studia budou na prodej. K tomu však nakonec nedošlo, situaci pravděpodobně zachránila nejprodávanější hra roku 2023, Hogwarts Legacy

WB Games se nepoučí: Nadále chce více live-service a free-to-play her
i Zdroj: Warner Bros. Games

WB Games se nepoučí: Nadále chce více live-service a free-to-play her

Mysleli jste si, že po neúspěchu Suicide Squad společnost WB Games přehodnotí své plány? Nikoliv, chystají další live…

Uběhl však více než rok a veřejnost znovu mluví o plánech Discovery, které se údajně chystá udělat hned několik velkých kroků. V první řadě se mluví o prodeji některých interních studií. Odnést by to mohlo například americké studio NetherRealm Studios (tvůrci Mortal Kombat), o tom se mimochodem mluvilo již před dvěma lety. Druhou možností je prodat dokonce celé značky, nebo nabídnout licence třetím stranám - což by pro WB Games bylo asi nepřínosnější, přeci jen mají na seznamu značky jako Harry Potter, Batman, Superman, Pán prstenů nebo celé DC.

WB Games

Pod vydavatelstvím WB Games dnes vzniká několik ať už potvrzených, tak nepotvrzených projektů. V současné době oficiálně víme o Wonder Woman, která vyjde v roce 2025. A připomenout musíme Harry Potter: Quidditch Champions - famrfpálovou hru, která dorazí již 3. září 2024.

Dlouhodobě se také mluví o údajně připravované hře Superman, novém Batmanovi nebo Hogwarts Legacy 2. Co bychom však ocenili mnohem více, je další díl Middle-Earth. Uvidíme, co přinese pomalu blížící se Gamescom 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama