Xbox propustí 1900 lidí, končí i vývoj dlouho připravované survival hry
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Novinka Xbox propustí 1900 lidí, končí i vývoj dlouho připravované survival hry

Xbox propustí 1900 lidí, končí i vývoj dlouho připravované survival hry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 1. 2024 09:00

Microsoft, jen pár měsíců poté, co úspěšně dokončil akvizici Activision Blizzard, ruší některá pracovní místa a propouští. Navíc došlo ke zrušení více než 6 let připravované hry.

Reklama

Masivní propouštění se evidentně skutečně nevyhne ani letošnímu roku. Nicméně v případě Xboxu jsme to popravdě očekávali. Poté, co Microsoft úspěšně dokončil dlouho očekávaný obchod s Activision Blizzard, bohužel “musí” dojít na určité kroky, které pravděpodobně byly dávno v plánu. 

Microsoft propustí necelé 2000 zaměstnanců, přičemž většina aktuálně pracuje pro Activision Blizzard. Phil se k celé události vyjádřil a propuštěným lidem zároveň poděkoval.

V rámci procesu jsme rozhodli bolestivé rozhodnutí snížit počet našich herních zaměstnanců o přibližně 1900 pozic z 22 000 lidí v našich týmech. Vedení herního byznysu a já (Phil) jsme odhodláni vést tento proces co nejpromyšleněji.

Stojí ve vyjádření šéfa Xboxu, Phila Spencera. Celé vyjádření najdete na TheVerge.

Zrušení vývoje Project Odyyssey

Druhou špatnou zprávou je zrušení očekávané survival hry s pracovním názvem “Project Odyssey”. Tu přímo Blizzard oznámil v lednu 2022. Proč taková očekávání? Hra měla být ve vývoji více než 6 let, navíc mělo jít o zbrusu novou značku, postavy, svět a originální fantasy příběh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama