Ze hry do reality: Příběh mladého hráče, který pomohl anglickému klubu k postupu do vyšší soutěže
i Zdroj: Bromley FC / Volně k užití
Novinka Ze hry do reality: Příběh mladého hráče, který pomohl anglickému klubu k postupu do vyšší soutěže

Ze hry do reality: Příběh mladého hráče, který pomohl anglickému klubu k postupu do vyšší soutěže

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 5. 2024 18:00

V Anglii se odehrál jeden neuvěřitelný příběh: Mladý hráč her Nathan Owolabi se stal součástí skutečného fotbalového klubu, kterému díky své strategii pomohl k postupu do vyšší ligy.

Reklama

Hraní her nejenže má smysl, ale má i významný dopad do budoucnosti. O tom svědčí příběh 23letého mladíka z Anglie, který se začátkem letošního roku připojil k londýnskému fotbalovému týmu Bromley FC. Nathan Owolabi, jak se jmenuje, měl to štěstí, že právě v tu dobu klub hledal novou krev, někoho, kdo má vášeň pro herní fotbalové strategie a je zdatný hráč na Xboxu – a Nathan se právě tímto profiloval.

Nathan je vášnivý fanoušek simulátoru Football Manager 2024, a proto se zapojil do kampaně nazvané "The Everyday Tactician". Nakonec mu tým nabídl pozici "taktického stratéga" vedle hlavního trenéra Andyho Woodmana.

Je to pro mě skvělá příležitost a pracovat v klubu, který se snaží dostat do vyšší fotbalové ligy. Nemůžu se dočkat, až začnu a zahájím toto vzrušující dobrodružství.

Řekl v únoru letošního roku. S týmem následující měsíce skutečně tvrdě pracoval a veškerá jeho snaha byla znát. Týmu se prakticky ihned začalo dařit a díky poslednímu zápasu, kde fotbalový klub Bromley FC vyhrálo na penalty, si zajistilo po 132 letech účast ve 4. nejvyšší anglické lize (EFL League Two).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama