Zemřel spolutvůrce Warhammeru Bryan Ansell, bylo mu 68 let
i Zdroj: CREATIVE ASSEMBLY
Novinka Zemřel spolutvůrce Warhammeru Bryan Ansell, bylo mu 68 let

Zemřel spolutvůrce Warhammeru Bryan Ansell, bylo mu 68 let

Richard Šimáček

Richard Šimáček

4. 1. 2024 20:00

Bryan Ansell navrhl Warhammer Fantasy Battle a pomohl udělat z Games Workshopu obrovskou firmu. Byl tedy u samotného zrodu tohoto univerza. Zemřel ve věku 68 let obklopen svou rodinou.

Reklama

Bryan Ansell, jeden z hlavních architektů série Warhammer spolu s Richardem Halliwellem a Rickem Priestleym. Ansell zemřel ve věku 68 let. Ansellovo úmrtí bylo oznámeno 30. prosince na Instagramu se vzkazem: “S velkým zármutkem oznamujeme, že Bryan dnes ráno pokojně zemřel doma obklopen svou rodinou, 30. prosince 2023.”

Warhammer založil Citadel Miniatures ve spolupráci s Games Workshop Stevena Jacksona v roce 1978. Zpočátku prodával 25mm historické a fantasy miniatury a hry, ale teprve Warhammer Fantasy Battle z roku 1983 se stal průlomovým hitem společnosti. Ansell odkoupil Games Workshop spolu s Tomem Kirbym a společnost se nakonec přeorientovala na Warhammer a Warhammer 40K. Ansell nakonec Games Workshop opustil a zaměřil se na Wargames Foundry.

Warhammer je samozřejmě dodnes nesmírně populární, o čemž svědčí obrovská řada licencovaných videoher a dalších médií, která z tohoto díla vzešla. Stejně tak je stále velmi oblíbená stolní hra, která mimo jiné podporuje vášnivou komunitu věnující se malování miniatur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama