Zemřel Tony Pankhurst, spojený zejména s hororovou sérií The Dark Pictures
i Zdroj: Supermassive Games
Novinka Zemřel Tony Pankhurst, spojený zejména s hororovou sérií The Dark Pictures

Zemřel Tony Pankhurst, spojený zejména s hororovou sérií The Dark Pictures

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Windows PC

Svět videoher a milovníky hororových příběhovek dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 67 let zemřel britský herec Tony Pankhurst, známý nejen z videoher ale i slavných filmů.

Reklama

Tony Pankhurst ztvárnil za svůj život několik desítek filmových nebo seriálových rolí. Objevil se třeba ve filmech Rogue One: Star Wars Story, Teorie všeho nebo Fantastická zvířata. Ovšem příliš prostoru v nich nedostal. Po většinu života se živil jako rozhlasový moderátor, konferenciér a provozoval vlastní podnik. Možná i proto je nejznámější díky videohernímu průmyslu.

Britské studio Supermassive Games ho totiž obsadilo ve svých hrách The Dark Pictures. Jedná se o hororové příběhové hry, kde hráč ovládá několik postav a dle jeho rozhodnutí se následně odvíjí celý příběh. Tony Pankhurst zde ztvárnil klíčovou roli kurátora, který tyto příběhy vypráví, vysvětluje a vlastně i propojuje.

Tony Pankhurst zemřel už 9. května, ale vývojáři ze Supermassive zprávu o jeho smrti vypustili do světa až na konci července. Není bez zajímavosti, že Tony Pankhurst propůjčil vývojářům pouze svou tvář. Až na hraný film ke hře House of Ashes se o namluvení a rozpohybování kurátora vždy postaral herec Pip Torrens. Je otázka, jestli se Tony Pankhurst objeví i ve druhé řadě The Dark Pictures, která je už ve výrobě. Kdyby náhodou ano, těžko pak říct, jak by se na to tvářila veřejnost.

The Dark Pictures
i Zdroj: Supermassive Games
The Dark Pictures

Každopádně svět opustil skvělý herec a podle všeho i člověk. Odpočívejte v pokoji, pane kurátore. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama