Zpět do 2. světové války: Představila se česká hra Operace Anthropoid
i Zdroj: Hunter Games, s.r.o.
Novinka Zpět do 2. světové války: Představila se česká hra Operace Anthropoid

Zpět do 2. světové války: Představila se česká hra Operace Anthropoid

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 6. 2024 15:00

82. výročí atentátu na Heydricha si můžeme připomenout díky právě vydané mobilní hře Operace Anthropoid. Je dostupná ve verzích iOS a Android.

Reklama

Milujete historii a patříte mezi fanoušky 2. světové války? Potom by vás mohla zaujmout právě vydaná česká mobilní hra Operace Anthropoid. Tu nějakou dobu připravoval Jan Denemark. “Vždy jsem chtěl udělat hru z 2. sv. války. Povedlo se, vznikla venkovní únikovka Operace Anthropoid. Vyšla na 82. výročí atentátu na Heydricha jako pocta všem hrdinům z odboje.” Řekl autor Jan Denemark k projektu Operace Anthropoid.

Operace Anthropoid

Veškerá “zábava” odstartuje na historicky přesných místech. Start je u památníku arménsko-českého přátelství v Jindřišské ulici. Autor hry pak dodává, nezapomeňte si tužku a papír, hodí se i překladač na morseovku (nebo její znalost). Hru si můžete vyzkoušet prostřednictvím aplikace Hunter Games, dostupná je jak pro Apple, tak telefony se systémem Android.

Protektorát Čechy a Morava, únor 1942. Československo trpí po nadvládou nacismu. Hlavní tvář tvrdých represí? SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich, přezdívaný "Pražský řezník". Jeho odstranění je nejvyšším zájmem londýnské exilové vlády Edvarda Beneše. Musí na něj být spáchán atentát, aby se Československo definitivně přidalo do spojeneckého tábora proti Adolfu Hitlerovi.

Ponořte se do doby, kdy odvážní hrdinové riskovali životy, aby osvobodili svou zemi od nacistické okupace. Vaše schopnosti logického myšlení, týmové spolupráce a rychlého rozhodování budou při plánování atentátu klíčové. Dokážeš, společně s parašutisty výsadku Anthropoid Josefem Gabčíkem a Janem Kubišem, vše připravit pro největší odbojovou akci Československa v dějinách?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama