3 důvody, proč sledovat MS v hokeji 2024
i Zdroj: Spite.cz
Článek 3 důvody, proč sledovat MS v hokeji 2024

3 důvody, proč sledovat MS v hokeji 2024

Komerční sdělení
14. 5. 2024 14:30

Každoroční sportovní vrchol je opět tady! Mistrovství světa v hokeji se navíc letos koná v Praze a Ostravě, a tak se čeští fanoušci mají na co těšit. V následujících více než dvou týdnech se tu po ledě bude prohánět řada velkých světových hvězd i talentovaných mladíků. Nabízíme vám tři hlavní důvody, proč byste si šampionát neměli nechat ujít.

Reklama

Kouč Rulík položil hlavu na špalek, může být ale za národního hrdinu

Když loni českou reprezentaci přebíral Radim Rulík, fanoušci se radovali ze začátku nové éry. Po úspěších na mistrovství světa juniorů se těšil velké oblibě a čekalo se, že bude na nastupující generaci sázet i po přechodu k A týmu. 

První závěrečná nominace na velký šampionát ale přinesla spíše rozpaky. Rulík povolal jen dva hráče narozené v roce 2000 či později a s věkovým průměrem přesahujícím 29 let poskládal vůbec nejstarší mužstvo v historii národního týmu na MS. 

Případný úspěch by všechny pochybovače dokonale umlčel. Jediný získaný bronz z posledních jedenácti turnajů je pro fanoušky nedostatečný, medaile z domácího mistrovství by však byla dokonalým vykoupením za roky strádání. Pokud by to Rulíkova družina dokázala, uctívala by ji celá země. A že u nás lidé hokej milují. 

Když Česká republika v roce 2015 naposledy pořádala světový šampionát v hokeji, na tribuny stadionů v Praze a Ostravě tehdy dorazilo v součtu 741 690 diváků. O více než 100 tisíc tak byl překonán rekord v celkové návštěvnosti turnaje, nové maximum navíc bylo s náskokem vytvořeno i v průměru na jedno utkání. Od té doby se nikdo podobným číslům ani nepřiblížil. Letos by se však historické tabulky mohly opět přepisovat.

Dorazí velké světové hvězdy včetně Bedarda

Přestože nejlepší týmy NHL ještě pokračují v bojích o Stanley Cup, do Česka i tak dorazilo nebo dorazí velké množství skvělých hokejistů.

Kanada přivezla mladý tým, v němž by se vše podstatné mělo točit kolem Connora Bedarda. Jednička posledního draftu zažila povedenou premiérovou sezonu v nejprestižnější lize světa a i v trápícím se Chicagu pravidelně ukazovala svou jedinečnou kvalitu. S talentovanějšími spoluhráči s javorovým listem na dresu by mohla 18letá hvězda ještě více zazářit. 

Pořádně nabitá je soupiska Švédska. Erik Karlsson, Victor Hedman a Rasmus Dahlin patří mezi nejlepší obránce NHL, také mezi útočníky je pak celá řada velice zajímavých jmen. Opomenout nelze ani Američany, Trevor Zegras baví fanoušky povedenými triky i krásnými góly, Johnny Gaudreau je pak svým bruslením stále schopen vyrazit dech. 

Roman Josi a Nico Hischier by měli táhnout vždy silné Švýcarsko. Slováci budou spoléhat na Juraje Slafkovského, jenž se během sezony každým dalším zápasem zlepšoval. Finové na papíře tak hvězdný tým nemají, například mladík Helenius by ale v červnovém draftu mohl uslyšet své jméno v elitní desítce. A to ještě mohou další top hráči dorazit po vypadnutí z play off. O kvalitu turnaje je postaráno.

Dramatické bitvy jako na zlatém podnose

Pryč jsou časy velkých debaklů, světový hokej se neustále vyrovnává a i reprezentace z méně tradičních zemí už jsou schopny velmocím konkurovat. Za celý loňský šampionát skončilo jen osm utkání větším než pětibrankovým rozdílem, v předchozích dvou šampionátech vždy dokonce jen sedm. 

Přestože seznam největších favoritů na zlato se vlastně nemění, větší rozdíly se mezi nimi hledají jen těžko. Sázkové kanceláře nejvíce věří Kanadě, Švédsku a USA, na všechny tři týmy je vypsán shodný kurz. Bez šance ale určitě nejsou ani Finové, Švýcaři a Češi. 

Čekají nás napínavé souboje, o které nemusíte přijít ani v případě, že se na vás nedostalo s lístky. Zápasy budete moci sledovat živě ať už v televizi, nebo na internetu, Tipsport nabídne zdarma streamy.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama