AC: Shadows: Hráče zvedl ze židle černošský samuraj, ten však v tu dobu existoval. Tady je jeho příběh
i Zdroj: Ubisoft Québec
Shadows Novinka AC: Shadows: Hráče zvedl ze židle černošský samuraj, ten však v tu dobu existoval. Tady je jeho příběh

AC: Shadows: Hráče zvedl ze židle černošský samuraj, ten však v tu dobu existoval. Tady je jeho příběh

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 5. 2024 16:00 1

Někteří hráči vyjádřili svou nespokojenost, když se v traileru na Assassin's Creed: Shadows, které se odehrává v 16. století v Japonsku, objevil černoch. Ten však skutečně existoval. Zde je jeho stručný příběh.

Reklama

Před několika málo hodinami Ubisoft oficiálně představil letošní díl Assassin's Creed: Shadows pomocí CGI filmu (dříve známý pod pracovním názvem codename Red). Zatím vypadá velmi slibně, přičemž japonská tematika, která se osvědčila ve hrách jako Ghost of Tsushima, je jednou z oblíbených. Ubisoft přináší do hry své mechaniky a masivní otevřený svět - zatím to vypadá skvěle!

Jednou z věcí, kterou však spousta hráčů nemohla přijmout, byla černošská hlavní postava v traileru. Jak již mnozí vědí, Assassin's Creed: Shadows nabídne dvě hratelné postavy - muže (samuraje) a ženu (shinobi). Zatímco žena je japonského původu, zmíněný samuraj pochází z Afriky. Je to divné? Ano, v 16. století, kdy se příběh Shadows odehrává, to nebylo zcela obvyklé. Japonsko bylo izolované od zbytku světa, přesto se některým jedincům podařilo do této země proniknout.

Příběh samuraje jménem Yasuke

O jeho příběhu se nedochovalo mnoho informací, ale Yasuke pravděpodobně pocházel z Afriky, možná z dnešního Mosambiku nebo Etiopie. Jak se mu podařilo dostat do Japonska není jasné. Nicméně se stal věrným válečníkem, který sloužil japonskému daimyóovi Odu Nobunagovi.

Sám Oda Nobunaga si ho vybral kvůli jeho obrovské postavě, síle a bojovým schopnostem - což jsme mohli vidět v prvním traileru, kde Yasuke ničil nepřátele jednoho za druhým. Jaký byl jeho osud nebo jak nakonec zemřel, to si necháme prozatím pro sebe. Yasuke je dodnes fascinující postavou, která inspirovala různá umělecká díla a literaturu, ačkoliv o něm existuje jen málo historických záznamů.

Assassin's Creed: Shadows vyjde 15. listopadu 2024 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vše, co jsme o dílu Shadows napsali se dočtete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama