Alan Wake 2 dostal českou AI lokalizaci
i Zdroj: Remedy Entertainment
Češtiny do her Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 dostal českou AI lokalizaci

Alan Wake 2 dostal českou AI lokalizaci

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 11. 2023 09:00

Ačkoliv pomalu, ale jistě vzniká ruční česká lokalizace pro Alan Wake 2, již nyní si můžete stáhnout tu od umělé inteligence. Aktuálně je ve verzi 0.1 a dle prvních reakcí hráčů, není vůbec špatná. Týká se samozřejmě pouze PC verze.

Reklama

Spisovatel Alan Wake a FBI agentka Saga se naučili česky. Tedy hlavně díky umělé inteligenci a fanouškovskému týmu. Češtinu přeloženou skrze umělou inteligenci oznámila skupina “Komunitní překlady”, kteří slibují, že v následující době dostaneme spousty dalších češtin. Konkrétně Alan Wake 2 je aktuálně ve verzi 0.1, může tedy obsahovat chyby a nepřeložené dialogy. Zdali se chystá nějaká dodatečná korekce nevíme, raději bychom s ní ale moc nepočítali.

Ruční překlad pro Alan Wake 2

Jestliže AI překladům neholdujete, potom vyčkejte. Již nějakou dobu se připravuje ruční překlad, který oznámila skupina PřekladyHer. Jak je na tom překlad, se můžete podívat na jejich oficiální stránce.

České AI lokalizace na vzestupu

První česká AI lokalizace vyšla v únoru roku 2023 pro Hogwarts Legacy. A fanoušky her rozdělila na dva tábory. Jedni byli za tento “rychlo-překlad” šťastní, protože mohli hrát ihned, druzí byli proti. První verze češtin totiž obsahovaly spousty chyb, nerozeznávaly ženský a mužský rod, často některá slova nedávala smysl a spousta dialogů nebyla přeložena. Každým měsícem však češtiny přibývají a hráči je vítají stále častěji. 

Sledujte naši sekci Češtiny do her, kde najdete každý měsíc hned několik titulů, které byly ať už přes AI nebo ručně přeloženy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama