Analytici: Má PlayStation 5 Pro šanci na komerční úspěch?
i Zdroj: Sony Corporation
Novinka Analytici: Má PlayStation 5 Pro šanci na komerční úspěch?

Analytici: Má PlayStation 5 Pro šanci na komerční úspěch?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 5

Před několika hodinami oznámená konzole PlayStation 5 Pro hráče vyjde na více než 20 tisíc korun. Podepíše se to na počtu prodaných kusů? To zkoumali analytici.

Reklama

Společnost Sony po několika náznacích včera odpoledne oficiálně představila konzoli PlayStation 5 Pro. Architekt Mark Cerny pak hráčům vysvětlil, jaká jsou vylepšení, co přesně to s hrami udělá, na co konkrétně se konzole zaměřuje a samozřejmě se velmi detailně ukázal i samotný “vylepšený” design a nakonec překvapivě vysoká cena. PlayStation 5 Pro u nás v České Republice vyjde na více než 20 tisíc korun za standardní “digitální” verzi, mechanika i stojánek se bude prodávat zvlášť.

A právě na cenu PS5 Pro zareagovali analytici, kteří předpověděli, jaké prodeje by po vydání mohla Sony očekávat. Hned v první řadě prozradíme, že PS5 Pro prý nezaznamená lepší ani podobný úspěch jako PlayStation 4 Pro z roku 2016. Analytici ze známé společnosti jménem Ampere Analysis předpovídají, že prakticky ihned se prodá zhruba 1.3 milionu kusů, zatím PS4 Pro se prodalo 1.7 milionu kusů. Co se týče dlouhodobého hlediska, předpokládá se, že PS5 Pro prodá celkem 13 milion kusů, zatím co PS4 Pro dokázala prodat 14.5 milionu. A co vy, chystáte se pořídit tuto novinku od Sony? Dejte nám vědět.

Konzole PlayStation 5 Pro představena: Máme datum uvedení i cenu
i Zdroj: Sony Corporation

Konzole PlayStation 5 Pro představena: Máme datum uvedení i cenu

Dlouho očekávaná akce je za námi. Společnost Sony oficiálně během konference představila herní konzoli PlayStation 5 Pro.…

PlayStation 5 Pro

Předobjednávka:24. září 2024
Datum vydání:7. listopadu 2024
V balení:DualSense, kabel
Disk:2 TB SSD
RAM:16 GB
Konektivita:IEEE 802.11be
Wi-Fi:7.0
AI:PSSR
Cena:800€
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama