Konzole PlayStation 5 Pro představena: Máme datum uvedení i cenu
i Zdroj: Sony Corporation
Novinka Konzole PlayStation 5 Pro představena: Máme datum uvedení i cenu

Konzole PlayStation 5 Pro představena: Máme datum uvedení i cenu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 5

Dlouho očekávaná akce je za námi. Společnost Sony oficiálně během konference představila herní konzoli PlayStation 5 Pro. Pojďme ji společně omrknout.

Reklama

Jak již naznačil včerejší oficiální příspěvek Sony, dnes jsme se měli dočkat nějakého odhalení. Bylo předem víceméně jisté, že se to týká zbrusu nové konzole, kterou pravděpodobně nazvou PlayStation 5 Pro

Přesně tak se stalo, Mark Cerny skutečně PS5 Pro odhalil a prozradil základní informace. Konzole nabídne dle očekávání lepší hardware, což povede k plynulejšímu hraní a ostřejšímu obrazu. Potvrdila se i spekulace, že se PlayStation 5 Pro zaměří na ray-tracing. Co se týče grafické karty, bude rychlejší o 67 % než v původní standardní verzi. Konzole navíc disponuje AI upscalovací technologií, ptáte se, co to je? 

AI upscalovací technologie má za úkol zlepšit kvalitu obrazu tím, že zvýší rozlišení a detaily původního obrazu pomocí umělé inteligence. Proces funguje tak, že algoritmus AI analyzuje nízké rozlišení obrazu nebo videa, identifikuje vzory, hrany a detaily, a následně vytvoří nový obraz s vyšším rozlišením. Změna se dotkne i SSD disku, nově bude nabízen rovnou s velikostí 2 TB.

Zajímavosti v bodech

  • Technologie PS5 Pro Game Boost pro více než 8400 her
  • Podporuje technologii Wi-Fi 7
  • Podporuje hraní v 8K a VRR
  • Disk 2 TB SSD
  • V balení vylepšený DualSense + Astro's Playroom
  • Stojánek není součástí balení
  • K mání bude jen verze bez mechaniky, tu si hráči musejí dokoupit zvlášť
Analytici: Má PlayStation 5 Pro šanci na komerční úspěch?
i Zdroj: Sony Corporation

Analytici: Má PlayStation 5 Pro šanci na komerční úspěch?

Před několika hodinami oznámená konzole PlayStation 5 Pro hráče vyjde na více než 20 tisíc korun. Podepíše se to na počtu…

PlayStation 5 Pro bude k dispozici na obchodních pultech již 7. listopadu 2024, cenově vyjde na 800 € (zhruba 20 tisíc korun). Cena je popravdě vyšší než tvrdili některé zdroje. A co na ní říkáte vy? Dejte nám vědět do komentáře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama