Apex Legends umírá, říká profesionální hráč ImperialHal
i Zdroj: Electronic Arts
Apex Legends Novinka Apex Legends umírá, říká profesionální hráč ImperialHal

Apex Legends umírá, říká profesionální hráč ImperialHal

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Apex Legends na tom aktuálně není vůbec dobře. Studio hráče naštvalo změnou kolem monetizace battle-passu a hra je na historickém minimu současně hrajících hráčů.

Reklama

Apex Legends vyšlo začátkem roku 2019 ve verzích PC, PlayStation 4 a Xbox One. A prakticky ihned byl o hru, která jako jedna z mála nabídla zajímavý sci-fi battle-royale, velký zájem. To si samozřejmě nějakou dobu uvědomovalo i Electronic Arts, které ještě v roce 2023 oznámilo, že by Apex Legends nejradši podporovalo dalších 15 let. Jenže od začátku letošního roku je kolem Apexu spousta kontroverze. 

Vše odstartovalo v březnu, kdy se během konání Apex Legends Global Series (ALGS) objevilo ve hře hned několik cheaterů, přičemž hackeři na dálku aktivovali podpůrné aplikace profesionálním hráčům, kteří absolutně nechápali, co se to děje. Ukázalo se, že problém byl v malé bezpečnosti hráčských účtů a tak Respawn ihned vydalo několik bezpečnostních aktualizací. Hackeři následně uvedli, že to byla jen sranda.

Respawn má v plánu podporovat Apex Legends klidně 15 let
i Zdroj: Spite.cz

Respawn má v plánu podporovat Apex Legends klidně 15 let

Vedení společnosti Respawn věří, že Apex Legends udrží na živu dlouho, podporovat jej chtějí klidně 15 let.

Nyní ale přišlo něco, co zásadně naštvalo komunitu Apexu. Respawn upravilo monetizaci battle-passu. Konkrétně se jedná o: “Namísto stávajícího poplatku zhruba 250 korun za čtvrt roku budou muset hráči platit téměř 500 korun. Každá nová sezóna pak bude nově rozdělena na dvě části. To ale ještě není vše. Battle passy už nepůjde platit virtuální měnou, získanou za pravidelné hraní, ale budou k dispozici jen za reálné peníze,” mohli jste se dočíst v našem článku.

Reakce na tuto změnu na sebe nenechala dlouho čekat, hráči se začali bouřit a odstartovali review-bombing na Steamu. A reakce přichází také od nejlepšího profesionálního hráče Apexu Phila 'ImperialHal' Dosena. Ten na sociální síti X přidal příspěvek, kde uvedl: “Apex umírá, škoda mluvit…” Pravděpodobně tím také myslí rychle upadající zájem o samotnou hru, podle statistik je na historickém minimu. Uvidíme, co s Apexem bude dál, aktuálně to ale nevypadá vůbec dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama