Concord byl ve vývoji dlouhých 8 let, jak dopadl v recenzích?
i Zdroj: Firewalk Studios
Concord Novinka Concord byl ve vývoji dlouhých 8 let, jak dopadl v recenzích?

Concord byl ve vývoji dlouhých 8 let, jak dopadl v recenzích?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Concord je prý ve vývoji zhruba 8 let, uvedl jeden z vývojářů hry. Nicméně pozitivní vyhlídky tento dlouhodobě připravovaný projekt nemá, jak si vede v recenzích?

Reklama

Sony PlayStation před několika hodinami vydalo jednu z prvních live-service her, která je nyní dostupná na PC a PlayStation 5. Přestože PlayStation je známý díky velmi úspěšným hrám, které v posledních deseti letech patřily mezi špičku a neměly prakticky žádnou konkurenci, Concord je na tom podstatně hůře. Jedná se o multiplayerovou arénovou hru, o kterou nebyl téměř žádný zájem, což potvrdila i nedávná otevřená betaverze, kdy se na Steamu připojilo jen 2 000 hráčů. Ani tento neúspěch však Sony nezastavil a hru, která připomíná kopii Overwatch 2, vydali dle plánu – a to za vysokou cenu 40 eur.

Hra je nyní venku a sbírá první recenze. Výsledek ale není žádným překvapením – nejde o žádný velký hit, s průměrným hodnocením kolem 6/10. My jsme si s kolegy stále kladli otázku: Opravdu nikoho nenapadlo, že taková hra pravděpodobně rychle upadne v zapomnění? Navíc jsme se dozvěděli, že Concord byl ve vývoji dlouhých 8 let, přičemž jeden z vývojářů, který na hře pracoval posledních 5 let, se ptal, proč to nikdo nezastavil. Na druhou stranu se může stát zázrak a Concord si nakonec najde své místo – možná až po přechodu na free-to-play model, což zatím není v plánu.

Recenzenti pochvalují grafickou stránku, doslova tvrdí, že je nádherná. Pochvaluje se i seznam zajímavých hrdinů nebo postavených 12 map. Jenže to je vše, chybí originalita a Concord zkrátka nenabízí vůbec nic nového nebo převratného. Kritizována je velmi často cena 40 euro, což dává smysl, všechny konkurenční hry šly formou free-to-play a Concord toto měl následovat - ještě navíc, když vyšel pouze na dvě platformy.

Například kolegové na Zing.cz uvedli, že: “Concord je další z řady hero shooter her, kterým se úplně nedaří vymanit ze stínu, který vytvořil první Overwatch. Hratelnost není špatná, avšak celkově se jedná o průměrnou záležitost, za kterou navíc budete muset zaplatit.” 

Concord vyšel 23. srpna 2024 na PC a PS5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama